Obrazovanje

U pirotskoj Gimnaziji 30 učenika polagalo Međunarodni ispit poznavanja francuskog jezika

Minule subote, 17. aprila, u pirotskoj Gimnaziji održan je Međunarodni ispit poznavanja francuskog jezika Školski DELF. Učenici Gimnazije i osnovnih škola Vuk Karadžič i 8. septembar polagali su pismeni i usmeni deo na osnovu čega će se oceniti njihovo funkcionalno znanje francuskog jezika. Prema rečima profesorke francuskog jezika i književnosti, Slavice Mijalković, rezultate učenika oceniće obučeni ispitivači koji nisu predmetni nastavnici učenika. Ispit je organizovan u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu i Nišu, a ukupno je polagalo 30 učenika.

gimnazija u pirotu

“Rezultate ćemo saznati naknadno, zato što se ocenjuju u Francuskom institutu u Nišu. Zato i govorimo o pravom eksternom ocenjivanju i velikoj objektivnosti ovog ispita. Usmeni deo učenici su polagali u našem gradu, ali pismeni deo, koji vuče 75 poena od mogućih 100, ocenjuje se van našeg grada. Jako smo zadovoljni brojem prijavljenih kandidata i kandidata koji su polagali, pogotovo imajući u vidu aktuelnu epidemijsku situaciju. Naravno, ispit je obavljen uz sve mere zdravstvene zaštite. Posebno se radujemo što je iz naše škole na nivo B 1 na ispit izašlo 9 kandidata, na B2 dva kandidata, to su naši maturanti, a imamo u vidu da je najviši nivo Školskog DELF-a upravo B2. Pozdravljamo i osnovce iz obe škole, a pogotovo je važno i korisno za one koji su polagali nivo A2 iz osnovnih škola, jer su mogli tačno da vide kako izgleda ispit koji ćemo održati kao prijemni ispit naših budućih đaka za dvojezično odeljenje” – kaže profesorka Mijalković.

Profesorka Mijalković je istakla da je ovaj ispit od velike koristi, jer je test iz francuskog jezika za dvojezično odeljenje koncipiran prema ispitu DELF. Ona kaže da je u toku pripremna nastava za učenike osmih razreda za buduće odeljenje prvog razreda dvojezične nastave.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker