Lokalna samouprava

U petak Noć istraživača u Pirotu

U Pirotu će u petak biti organizovana manifestacija Noć istraživača, koja se po prvi put, uz pokroviteljstvo Grada Pirota, održava u našem gradu. Noć istraživača u Pirotu održaće se u petak, na centralnom gradskom trgu ispred Doma kulture, od 17 do 22 sata.

Pomoćnica gradonačelnika Pirota Milica Golubović kazala je da joj je izuzetno drago što se i Pirot našao na mapi gradova u kojima se na ovakav način populariše nauka.

-U Evrope se ova manifestacija održava od 2005. godine, a u Srbiji zadnjih šest godina. Lokalna samouprava će uvek podržavati ovakve manifestacije i događaje koji uključuju decu, posebno talentovanu decu-kazala je Golubovićeva.

wpid-srednja-strucna-skola-laboratorija.jpg

 

Prof. dr Dragan Đorđević, vanredni profesor na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu kazao je da je Pirot postao deo mreže od preko 300 gradova Evrope u kojima se na ovakav, veoma popularan i interesantan način, populariše nauka.

-Što se same Srbije tiče, 12 gradova učestvuje i veliko mi je zadovoljstvo što smo uspeli da proširimo i na Pirot. Što se tiče Prirodno matematičkog fakulteta iz Niša, doći će predstavnici departmana za hemiju, fiziku i biologiju, kako bi svojim jako interesantnim postavkama i eksperimentima približili nauku Piroćancima.

U realizaciji ove manifestacije učestvovaće i pirotski đaci, iz Gimnazije i OŠ “Vuk Karadžić”. Gimnazijalci će se predstaviti iz oblasti hemije, a učenici OŠ “Vuk Karadžić” predstaviće projekat koji se tiče očuvanja nasleđa, tačnije pirotskog ćilima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker