Obrazovanje

U OŠ “8. septembar” sve u znaku zdrave hrane i Dana jabuke

Oktobar je, pored ostalog, posvećen i zdravoj hrani, odnosno zdravoj ishrani. Tim povodom u OŠ “8. septembar” u Pirotu, ovih dana, veliki deo aktivnosti učenika i njihovih nastavnika posvećen je, upravo, ovoj temi. Prema rečima učiteljice učenika drugog razreda, Lare Jovanović, tradicionalno, već desetak godina, u oktobru se organizuje niz aktivnosti sa ciljem da se ukaže na značaj zdrave hrane.

“Mi smo ovih dana, kao uostalom i mnogo godina do sada, počeli sa prikupljanjem zdrave hrane za korisnike socijalne pomoći. Ove nedelje ćemo sve to podeliti, a u tim aktivnostima svi učestvujemo u Školi. Našim aktivnostima želimo da u oktobru obeležimo i Dan jabuke, 20. oktobar. Deca su kroz niz kreativnih i edukativnih radionica mogla da nauče mnogo o jabuci, od Adama I Eve pa nadalje, kroz poeziju, slikanje, crtanje, seckanje, lepkanje, pravljenje kostima, glumu, igru, pevanje, tako da nam te aktivnosti traju već dve nedelje. Deca su, zaista, rado učestvovala, kostime su radili sa svojim roditeljima i to je krunisano jednom lepom priredbom na opšte zadovoljstvo svih nas”- kazala je učiteljica, Lara Jovanović.

Povodom Dana jabuke sutra, 20. oktobra, u OŠ “8. septembar” biće izvedena priredba za učenike drugog i četvrtog razreda.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker