Gradska hronika

U organizaciji NURDOR – a obeležen Svetski dan dece obolele od raka

U organizaciji NURDOR – a (Nacionalno udruženje za pomoć deci oboleloj od raka)  u svim gradovima širom Srbije obeležava se  15. februar, Svetski dan dece obolele od raka.  Volonteri NURDOR-a su i u Pirotu organizovali humanitarnu aciju sa ciljem da se podigne svest i ukaže na značaj podrške  porodicama koje se nalaze u ovakvim okolnostima. Na nivou Srbije svakog dana jedno dete oboli od raka, zato je veoma važna  podrška porodicama i deci, ističu u NURDOR-u.  

Širenje ljubavi  i podrška onima koji se bore i onima koji su iz svojih bitaka izašli kao veliki pobednici, poruka je koju šalju  iz NURDOR-a povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka.

Zorica Vučićević, volonter NURDOR-a, kaže da je cilj okupljanja podizanje svesti o tome da postoje deca koja se bore sa takvim bolestima i da na navou Srbije svakodnevno jedno dete oboli od raka. Ona ističe da je podrška porodicama dece koja se nađu u ovako teškim okolnostima veoma značajna i NURDOR,  već godinama, pruža tu vrstu podrške i deci i porodicama.

Među okupljenima su svake godine i heroji koji su pobedili opaku bolest. “U svakom gradu danas  gde NURDOR obeležava Svetski dan dece obolele od raka dolaze porodice i deca koja su se suočila s takvim izazovima.  Možda nismo ni svesni da među okupljenima ima i takve dece ali cilj NURDOR-a jeste upravo podizanje svesti o tome” – istakla je voilonterka NURDOR-a.

Iz ove organizacije podsećaju i na značaj dobrovoljnog davanja krvi  I pozivaju dobrovoljne davaoce da se odazovu akciji prikupljanja ove dragocene tečnosti, 21. i 28. Februar,  od 9 do 15 sati u prostorijama Crvenog krsta u Jevrejskoj ulici.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker