Korona virus

U Opštoj bolnici Pirot PREMINULO šest bolesnika od kovida, registrovano još 69 POZITIVNIH

Na današnji dan registrovano je ukupno 69 POZITIVNIH  novoobolelih laboratorijski potvrđenih  lica sa područja okruga (Pirot 51, Dimitrovgrad 4,  Bela Palanka 11 i  Babušnica 3) i preminulo je šest bolesnika  u OB Pirot.

 Danas je poslato 57 uzoraka na PCR testiranje u laboratoriju Vatreno oko u Nišu.  

          Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testom do danas je laboratorijski potvrđeno 2194 osoba: u Pirotu 1303, Babušnici 260 , Beloj Palanci 370, Dimitrovgradu 261. Od početka epidemije do danas registrovano je 67 umrlih  lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 15.12.2020. preminulo je 36 lica u Opštoj bolnici Pirot. 

           PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. Svakog dana povećava se broj zaraženih zapošljenih u zdravstvu.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 142 lica a ukinuta za 98 (potvrđeni i kontakti).

Juče, 14.12.2020., u COVID ambulanti Pirot obavljen je 501 pregled od kojih je 123 prvih i 378 kontrolnih. (25% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda).

 U Opštoj bolnici Pirot leči se 88 bolesnika (61 iz Pirota, 7 iz Dimitrograda, 8 iz Babušnice, 11 iz Bele Palanke i iz Beograda 1). 

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa daljom tendencom pogoršanja.

U VRHU SMO EPIDEMIJSKOG TALASA!!!

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE IZUZETNO VISOK!!! 

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker