Gradska hronika

U okviru projekta “Pokreni se” podeljeno 13 bicikala deci iz porodica slabijeg imovinskog stanja, jednoroditeljskih i višečlanih porodica 

Povodom Međunarodnog dana dece, u organizaciji  UG Odred izvidjača “Stara Planina” Pirot, podeljeno je  13 bicikala deci iz porodica slabijeg imovinskog stanja, jednoroditeljskih  i višečlanih porodica  sa teritorije celog grada Pirota.  Deci koja su prisustvovala  manifestaciji podeljeni su  prigodni pokloni. Ova manifestacija se organizuje u okviru projekta “Pokreni se” koji je podržan u okviru Lokalnog plana akcije za decu grada Pirota. Bicikle je deci uručila Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada Pirota.

Dejan Ćirić, starešina Odreda izviđača Pirot kaže da je ovo tradicionalna akcija podele bicikala povodom Međunarodnog dana dece, u okviru projekta „Pokreni se“. Iz budžeta grada kupljeno je 8 bicikala i 5 sredstvima donatara koji su se priključili akciji. Ćirić je istakao da postoji odlična sardnja sa mesnim zajednicama na teritoriji grada koje podržavaju ideju da se deca motovišu da se bave sportom i zdravim stilovima života. Glavni partneri u projektu su MZ Rogoz, MZ Prisjansko naselje, MZ Nova Mala i MZ Radin do.

Odred izviđača broji oko 230 članova. Aktivnosti se realizuju u prirodi, u sportsko rekreativnom centru Dojkinci.

Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine i ove godine uručila je bicikle deci i istakla da da svake godine njoj pripadne čast da uruči bicikle deci na Svetski dan biciklizma u okviru manifestacije koja je već postala tradicionalna. „Bicikl je   najjeftinije prevozno sredstvo, najbolji kardio respiratorni trening, na otvorenom ste  i ujedno štitimo  životnu sredinu“ – rekla je Dimitrijevićeva.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker