Ostale vesti

U nedelju svi na izbore!

Istraživanja pokazuju da samo 10 odsto mladih od 18 do 30 godina glasaju na izborima, a da 90 odsto penzionera koristi svoje pravo glasa.

Zahvaljujući toj činjenici, samo 0,02% budžeta Srbiji namenjen je omladinskim politikama, kažu u Institutu za evropske poslove.

Zato su pokrenuli kampanju s ciljem da animiraju mlade da koriste svoje pravo na izbor i na taj način da utiču da se institucije više angažuju za dobrobit mladih.

“Imaš priliku da da se tvoj glas čuje. Iskoristi ga tako što ćeš pokazati političarima da je tvoj glas i te kako bitan”, poručili su mladima iz Instituta za evropske poslove, a prenosi TV N1.

 

 

 

Predstojeće izbore pratiće 1.687 domaćih i 196 stranih posmatrača, izjavio je predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević.

“Svaki izbori u Srbiji su bili praćeni od strane raznih domaćih i stranih posmatrača, tako da je i za ove izbore vladao veliki interes domaće i strane javnosti”, rekao je Đurđević Tanjugu i dodao da su rokovi za akreditaciju posmatrača istekli.

Posmatrači će pratiti rad RIK-a kao i rad biračkih odbora, a CeSID će imati 705 posmatrača, Udruženje “Crta” 509, Udruženje “Građani na straži” 462, Udruženje “Akademska inicijativa Forum 10” devet posmatrača za rad biračkih odbora u Novom Pazaru, dok će Udruženje Komiteta pravnika za ljudska prava JUKOM imati dva posmatrača za praćenje rada RIK-a.

Među brojnim stranim posmatračima su OEBS/ODIHR, ambasade Francuske, Rumunije, Italije, Nemačke, Turske, Slovačke, Velike Britanije, Bugarske, Belgije, Austrije, Norveške, Ukrajine, SAD, Kanade, Australije, Parlamentarna skupština Saveta Evrope, Centralne izborne komisije Ruske Federacije, BiH, Slovenije.

izbori 2014

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker