Sport

U nedelju počinje prvenstvo Srpske lige Istok – Radnički dočekuje istoimenu ekipu iz Svilajnca

Trener Goran Lazarević zadovoljan je pripremama i odigranim utakmicama ali pre svega radom i odnosom igrača prema obavezama i postavljenim zadacima. Fudbaleri Radničkog ulaze spremni u prvenstvo  a u prvom kolu snage će odmeriti sa Radničkim iz Svilajnca u utakmici koja se u nedelju igra na Stadionu kraj Nišave od 17:30.

Lazarević kaže da su kontrolne utakmice tokom priprema  ogledalo onoga što se  radilo na treninzima  i da su pokazale  da su “Beli” na dobrom putu, mada uvek ima prostora za napredak i za nešto bolje i više. “Generalno sam zadovoljan i kakao je ekipa reagovala na naše zahteve u igri  i na prilagođavanje novajlija” – kaže šef Stručnog štaba.

Ekipa iz Svilajnca sa kojom Radnički igra u prvom kolu je jedan od kandidata za vrh tabele sa iskusnim igračima.  “Ozbiljan tim, spoj maldosti i iskustva i sigurno nas očekuje jedna zahtevna utakmica bez obzira što smo mi možda na papiru favoriti mi to moramo da opravdamo, ne smemo nikoga da potcenimo. Nadam se da su momci svesni da igramo sa ekipom koja hoće da se nadigrava i koja može da nas ugrozi ali mislim da smo zaista spremni i da ovo što je do sada pokazali, utakmice i treninzi, način i odnos prema  obavezama, možemo da budemo optimisti” – kaže Lazarević.

Šef Stručnog štaba kaže da su svi igrači  spremni za nedlju i svi konkurišu za startnih 11. “Ja nemam startnih jedanaest, svi momci su u istom položaju da se bore za mesto u ekipi. Očekuje nas i polufinale Kupa pa će i u tom takmičenju oni koji ne budu igrali u nedelju, dobiti priliku. Biće za svakog dovoljno mesta ako budu ovako radili i ovako se ponašali ali sve zavisi od njih, igrač sam sebe stavlja u tim i  izbacuje iz tima” – kaže trener.

Iskusni Željko Dimitrov istakao je da mu je drago što se vratio u Radnički i zatekao dobru atmosferu. Ne obećava golove ali obećava zalaganje i da će opravdati očekivanje koje ljutelji fudbala u Pirotu imaja od njega.  Odnosom saigrača, atmosferom u klubu i prijemom u Pirotu zadovoljne su i novajlije,  Dušanić, Bogdanović, Opačić,  Ristić i Lešnjak kao i  Davidović  koji se u redove “belih” vraća nakon sedam godina.

Lazarević je još jednom podsetio da je namera kluba bila da u ovom prelaznom roku  dovede igrače koji su,  po  pozicijama na kojima igraju i karakteristikama, potrebni Radničkom da bi bili bolji nego prošle godine. “Prošle godine smo zaista dobro igrali i bili dobar deo prvenstva na prvoj poziciji a ovi igrači koji su došli, došli su s razlogom, gledali smo ih, neke znam od ranije, kao što je Željko Dimitrov a ovi momci su mladi, željni afirmacije i svog prostora u seniorskom fudbalu. Mi smo procenili da su oni za Radnički a nadam se i mi za njih neka investicija za dalje i da možemo da se oslonimo na njih a prvenstvo će pokazati  da li su oni parvo pojačanje ili nisu” – rekao je trener Radničkog, Goran Lazarević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker