U lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima u Pirotu bez viška zaposlenih

Pirot je jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji u kojoj nema viška zaposlenih, pa nema straha  od otpuštanja pred najavljenu racionalizaciju broja zaposlenih u javnim službama.

Komentarišući činjenicu da je Pirot jedna od retkih opština u Srbiji gde ne samo da nema viška, već je broj zaposlenih manji od dozvoljenog, predsednik opštine Vladan Vasić kaže da to nije slučajno, već je ta statistika rezultat dugogodišnje odgovorne politike jer nije bilo zapošljavanja ni stranačkih kadrova niti one koji ne treba da budu opterećenja javnom preduzeću i društvu uopšte.

-Ono što mene pomalo ljuti jeste to da oni koji su efikasni, na kraju ne prođu najbolje. Oni su napisali da smo 723, ali u Pirotu ima tačno 689 zaposlenih u javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi. Neke opštine koje su slične po veličini opštini Pirot ili su nešto malo veće imaju dva do tri puta veći broj zaposlenih koji im je dozvoljen. Opština Dimitrovgrad koja je četiri puta manja od opštine Pirot ima 340, grad Leskovac ima dozvolu da zaposli 2.227 zaposlenih. Radosno je za Pirot što neće biti otpuštanja, ali ja mislim da je došlo vreme da se efikasne opštine nagrađuju, a ne da tolerišemo i nagrađujemo neefikasne opštine-kazao je Vasić.

opština

1 Komentar

  1. 2KD

    04.12.2015. at 20:33

    Pa naravno da nema ko je bre lud da otpusta familiju blizu i ne tako dalju i kumove povrh svega pa normalno niko,kako ce se kuci pojaviti???

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar