Lokalna samouprava

U iščekivanju rebalansa budžeta zahtevi korisnika uveliko pristižu – Najveći deo sredstava planira se za nvesticije

Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić najavio je da će rebalansom budžeta sa povećanjem prihoda od oko 250 miliona dinara, koji će odbornicima biti predložen već sredinom oktobra, najveći deo biti opredeljen za investicije. Deo sredstava biće izdvojen za sport, medije, ustanove kulture i škole.

Komentarišući usvajanje Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu grada Pirota za prvih šest meseci tekuće godine, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kaže da Gradsko veće redovno usvaja šestomesečni i devetomesečni izveštaj o realizaciji budžeta i da je ovo je već na neki način zastareli šestomesečni izveštaj ali je  zbog letnje pauze  danas bio pred odbornicima na razmatranje.

“Možemo da govorimo i o realizaciji budžeta sa sadašnjim presekom, realizacija je dobra što se tiče i prihoda i rashoda.  Mi ćemo polovinom oktobra predložiti odborncima rebalans budžeta. Rebalans će biti sa povećanjem prihoda od oko 250 miliona dinara, imamo već mnogo zahteva budžetskih korisnika ali je ideja da maksimalno, što je moguće više novca izdvojimo za realizaciju investicija. Planirano je da otvoreni plivački kompleks isplatimo u celosti sledeće godine pa ćemo pokušati da već kroz ovaj rebalans odvojimo što više sredstava i da sada isplatimo oko 70 miliona dinara više nego što smo planirali za ovu godinu i na taj načinoslobodimo budžet za 2023. godinu. Planiramo da pomognemo i sportu i medijima i ustanovama kulture, ima tu dosta zahteva i od škola tako da će rebalans budžeta za 2022. godinu biti interesantna tema sredinom oktobra” – rekao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker