Lokalna samouprava

U infrastrukturu u selu Krupac uloženo preko milion evra

Danas je u selu Krupac završeno postavljanje završnog sloja asfalta u delu glavne ulice u selu, u dužini od oko 800 metara. Gradonačelnik Vasić obišao je sa saradnicima završen radove i kazao da je Grad Pirot vrlo blizu ostvarenja cilja koji je odavno zacrtan – da kvalitet života na selu bude što je moguće više nalik životu u gradu.

-Pre par godina put infrasturktura u Krupcu bila je u veoma lošem stanju. U međuvremenu smo uveli kanalizaciju, reč je o investiciji od oko 32 miliona dinara, napravljeno je malo postrojenje za preradu otpadnih voda vredno preko 40 miliona dinara, promenili smo kompletnu vodovodnu mrežu u glavnom ulici, ukupno 1.600 metara vodovodne mreže što je koštalo negde oko 10 miliona dinara. Pre toga smo asfaltirali brojne sokake i rešili da asfaltiramo glavnu ulicu. Ova faza radova košta 19 miliona dinara, a napravljen je projekat koji vredi 46 miliona dinara. Ovde planiramo da uložimo i u Dom kulture. Ako saberete ove brojke dolazi se do investicija od preko milion evra. Slično se radi i u drugim selima, Poljskoj Ržani, Berilovcu, Gradašnici, ima još mnogo posla. Cilj nam je da stvorimo uslove da se na selu živi kao u gradu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da će danas biti urađen i završni sloj asfalta, a narednih dana ostaje asfaltiranje pristupnih puteva, postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije.

-Meštani dobijaju jednu modernu i funkcionalnu saobraćajnicu. Ukupna vrednost projekta je 46 miliona dinara, ovo je prva faza, radi se oko 800 metara kolovoza-kazao je Svilarov uz konstataciju da će radovi biti nastavljeni početkom naredne građevinske sezone.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker