Sport

U godini jubileja pirotski gimnastičari očekuju zapažene takmičarske rezultate

Ove godine Gimnastički klub “Soko” iz Pirota obeležiće jubilej vredan pažnje, deset godina rada. Za to vreme mladi gimnastičari nametnuli su se svojim rezultatima i pirotskoj i srpskoj javnosti. U Klubu se vredno trenira, pripreme su uveliko u toku, s obzirom da predstoje brojna takmičenja, a jedno od najvažnijih je Državno prvenstvo, po kategorijama, u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, kaže jedan od trenera, Stevan Stefanović.

“Počeli smo blagovremeno sa pripremama za predstojeću takmičarsku sezonu, posle jednog težeg perioda za naš Klub, pogotovo zbog aktuelne epidemije. Važno je da smo uspeli da konsolidujemo redove i formiramo takmičarske grupe za ovu godinu. Takođe, bitno je da su naši najbolji takmičari uspeli da održe kontinuitet treniranja tokom proteklih meseci, maksimalno koliko su uslovi dozvoljavali.U narednom periodu očekuju nas opšti i specifični delovi priprema, jer su se neki takmičari kasnije priključili treninzima, dok su ostali u solidnoj formi. Ove godine prvi put imamo kapacitete da se na državnom takmičenju, u A programu, pojavimo sa seniorskom ekipom u ženskoj sportskoj gimnastici sa takmičarkama koje su prošle sve mlađe kategorije i imaju dug sportski staž”- kaže Stefanović

Stevan Stefanović je dodao da ima dovoljno vremena da se takmičari maksimalno pripreme. Državno prvenstvo je veoma važno takmičenje i konkurencija je izuzetno velika, ali se nada dobrim rezultatima.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker