Obrazovanje

U gimnaziji održan GimPiFest 2023

Festival nauke, umetnosti i obrazovanja GimPiFest 2023, održan  je u Sali Sokolane i Svečanoj Sali pirotske Gimnazije, pod sloganom “Pređi na sledeći novo!”. Učenici i profesori Gimnazije na petnaestak štandova, uz školski hor i orkestar, predstavili su svoje nastavne oblasti i programe. Posle nekoliko godina pauze, ovaj festival mladosti i učenja vratio se pod krov Gimnazije. Festival je počeo akademskom himnom Gaudeamus igitur u izvođenju školskog hora i orkestra i profesorke Jelene Lazarević.

Direktorka Gimnazije, Ivana  Kostadinović je  istakla važnost ovakve manifestacije, značaj zajedničkog truda i velike posvećenosti učenika i profesora nastavi, projektima i programima.

omoćnica gradonačelnika za vanprivredu, Milica Golubović, i sama nekadašnja učenica Gimnazije, pozdravila je sve učesnike i goste u ime Grada, i izrazila svoje zadovoljstvo zbog toga što se lepa tradicija GimPiFesta nastavlja. Čestitala je svim učenicima i profesorima na odličnoj organizaciji.

Ove godine prvi put su u GimPi fest uključeni i predmeti umetnosti, tako da su učenici osmog razreda osnovnih škola imali prilike da, kroz štandove, prođu sve gimnazijske predmete, na jedan kreativan i zanimljiv način. Organizator ovogodišnjeg festivala je Tim za promociju škole, a njegovi koordinatori – profesori Aleksandra Zdravković i Ivica Panić.

Svaki štand, tj. predmet imao je svog koordinatora profesora i koordinatore učenike. Učenici osnovnih škola dolazili su organizovano i u velikom broju. Ovom prilikom Gimnazija Pirot zahvaljuje učenicima, nastavnicima i direktorom pirotskih osnovnih škola na saradnji i dobroj komunikaciji.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker