Kultura

U Galeriji “Čedomir Krstić”otvorena  je izložba slika Piroćanke Katarine Petrović Slavinski

U Galeriji “Čedomir Krstić”otvorena  je izložba slika Piroćanke Katarine Petrović Slavinski. U dosadašnjem umetničkom radu Katarina Petrović Slavinski predstavila se kroz vše samostalnih i kolektivnih  izložbi. Izložbu u Galeriji “Čedomir Krstić” otvorila je direktorka Radmila Vlatković.

Katarina Petrović Slavinski  je rođena 1951. godine u Pirotu. Završila je Učiteljsku školu kao učenik generacije.  Bila je student psihologije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Radni vek provela je u „Tigru“ u sektoru računovodstva. Osnovna znanja o slikarstvu prihvatila je od nastavnika Nikole Nikolića a kasnije i profesora Uroša Кostića.

Njeni radovi predstavljeni su na kolektivnim izložbama sa Udruženjem likovnih umetnika „Pirgos art“ u Pirotu i Vršcu, na Opštinskim i Republičkim smotrama. Samostalno je  izlagala: 1993./94. u Pirotu u Galeriji Pirot; 1994. u „Domu Mije Stanimirović“ u Nišu; 1995. u Pirotu, povodom Dana „Tigra“;  1996. u Pirotu, Fabrika „Sarlah“; 1996. u Beogradu u poslovnom prostoru „Lola“ -Srpsko-Кorejsko društvo;  2000. u Pirotu, privatna „Galerija Slavinski“; 2005. u Nišu, Galerija studentskog kulturnog centra; 2006. u Pirotu, u Galeriji Muzeja Ponišavlja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker