Gradska hronika

U drugom upisnom roku još 60 mesta za buduće vaspitače

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača danas je organizovala prijemni ispit za upis novih studenata. Prijavljeno je 39 kandidata, a prema rečima direktorke, Danijele Vidanović, u septembarskom roku ima još 20 slobodnih mesta za upis studenata na bužetu i još 40 mesta za samofinansirajuće studente.

visoka skola za obrazovanje vaspitaca

Preliminarni rezultati prijemnog ispita biće objavljeni sutra u 13 sati, a konačna rang lista trebalo bi da bude objavljena u utorak, 5. jula.

– Odlučili smo se za varijantu da se oba testa polažu u istom danu, od 9 sati kandidati su polagali test iz srpskog jezika i književnosti, a od 11 sati polagan je test iz opšte informisanosti i kulture. Ove godine postoji nešto veće interesovanje đaka iz pirotskih škola, a prijavljeni su kandidati iz susednih gradova, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Bele Palanke, Zaječara – kaže Danijela Vidanović, direktorka ove škole.

Upis studenata u prvu godinu u prvom upisnom roku je 6. i 7. jula. Konačan broj budućih studenata Visoke škole strukovnih studija biće poznat posle septembarskog i oktobarskog roka.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker