Sport

U drugom kolu Srpske lige Istok Radnički u subotu gostuje u Kladovu

U drugom kolu Srpske lige Istok Radnički u subotu gostuje u Kladovu gde se sataje sa ekipom Đerdapa. Utakmica počinje u 17 sati. Posle pobede u prvom kolu, Beli najavljuju dobru igru, zalaganje i trud  i u nastavku prvenstva.

Komentarišući početak prvenstva, šef Stručnog štaba Radničkog, Goran Lazarević, rekao je  da se i ovog puta pokazalo da su prve utakmice u prvenstvu najteže, neizvesne i nepredvidive. “Ekipa iz Svilajnca je bila  bolja od onoga što smo očekivali, prijatno su nas iznenadili u smislu igre i njihovih sposobnosti koje su pokazali na utakmici. Kada imate takvu ekipu onda ne može da izostane dobra predstava.” – kaže Lazarević.

On ističe da ga raduje odnos i karakter igrača koji su uspeli da preokrenu rezultat i na kraju pobede. “Ono što brine su golovi koji su proizvod naših grešaka, to ne smemo da dozvolimo kao ozbiljan tim koji teži najvišim dometima, to moramo da ispravimo i da budemo bolji već u sledećoj utakmici” – kaže trener Radničkog.  

Iskusni fudbaler, Željko Dimitrov, kaže da mu je drago što se pobedom i golovima vratio u svoj klub ali ističe da trijumf u prvom kolu nije samo njegova zasluga.  “Od golmana koji je odbranio dva, tri sigurna gola, preko Bogdanovića i Dušanica koji su postigli druga dva gola i pokazali da možemo da računamo na njih u nastavku sezone, svi su zaslužni za ovu pobedu. Utakmica je bila poslastica za publiku ali se nadam da više nećemo igrati takve utakmice jer na terenu to nije baš tako a najstresnije je za ljude u Stručnom štabu i one koji su u klubu. Svako otvaranje sezone je teško samo po sebi, nebitno ko je protivnik, ali mi je drago da smo osvojili tri boda i nadam se da ćemo i u narednim utakmicama podizati formu dodatno i malo lakše dolaziti do pobeda.” – rekao je Dimitrov.

I za mladog Bogdanović prva utakmica u sezoni bila je teška ali i uspešna, postigao je majstorski gol i pokazao odličnu igru. U nastavku prvenstva, kako kaže, ne očekuje lake utakmice, ali obećava da će dati sve od sebe da ispuni ono što se od njega očekuje na terenu.

U konkurenciji za utakmicu u Kladovu su svi igrači, kaže trener Lazarević i dodaje da sitne povrede imaju Dušanić i Mitov.  Ovo je dobra grupa igrača i ko god izađe sigurno će dati svoj maksimum, ovi igrači zaslužuju da svako od njih bude starter i da kroz utakmice u prvenstvu i u Kup utakmici sledeće srede, sami sebe kandiduju za prvih 11.

U Radničkom kažu da ih u Kladovu očekuje dobar teren gde može da se igra dobar fudbal.  “Pružićemo ono što mi možemo, verujemo u našu igru i to što radimo tako da idemo da se nadigravao i da pokušamo da osvojimo tri boda” – poručio je trener, Goran Lazarević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker