Gradska hronika

U Dojkince na vrhunsko Pirotsko pivo

Brojni posetioci Stare planine, vodopada Tupavica ali i drugih predela netaknute prirode u okolini Dojkinaca, po mnogima najlepšeg staroplaninskog sela, nakon planinarenja, šetnje i uživanja u prirodi po pravilu svraćaju u ovdašnju kafanu vlasnika Goluba Ćirkovića. Osim veoma popularnih cena, glavni razlog za činjenicu da se ovaj ugostiteljski objekat obavezno posećuje jeste i činjenica da ovde može da se proba izvanredno Pirotsko pivo, takozvano kraft pivo, koje je uobičajeno za sela u Češkoj, gde je Ćirković, kako je kazao Pirotskim vestima i dobio ideju za posao.

Ćirković je radni vek proveo na izuzetno odgovornim pozicijama u kompaniji Tigar tajers, bavio se upravljanjem kvalitetom i poslom često putovao širom Evrope, između ostalih zemlja i u Češku – postojbinu vrhunskog piva.

-Tada sam dobio ideju da, po odlasku u penziju, nabavim liniju za proizvodnju nepasterizovanog piva. To sam i realizovao, pogon se nalazi u Pirotu, a pivo prodajem u rodnom selu gde sam otvorio i kafanu, u Dojkincima-kaže Ćirković za Pirotske vesti.

 

 

 

 

Pročitajte i ovo:

https://www.pirotskevesti.rs/zivot-drustvo/sa-primorja-dosla-u-pirot-i-dojkince-odusevljena-starom-planinom/

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker