Sport

U derbiju kola Radnički u nedelju u Popovcu igra protiv Budućnosti

U 27. kolu Srpske lige Istok, Radnički se u nedelju, u Popovcu, sastaje sa ekipom Budućnosti, koja se nalazi na trećem mestu sa dest bodova manje. Osim Kamenovića i Mančića, igrači su spremni za derbi u Popovcu. Iako ih čeka težak teren, u borbi za prvo mesto je pobeda jedina opcija, kažu u Radničkom.  

Ekipa Budućnosti je uz Radnički i Dubočicu jedna od najkvalitetnijih u ovom rangu takmičenja, kaže trener Radničkog, Goran Lazarević. „Tim za respekt, dugo godina su u vrhu srpskoligaškog fudbala, dugo godina ih vodi isti trener što je jako bitna stvar u fudbalu jer imaju kontinuitet u radu, dobro se poznaju, klub koji je na zdravim osnovama kada toliko dugo traje u vrhu“ kaže Lazarević.

Lazarević kaže da je šteta što se derbi neće igrati na boljem terenu gde bi obe ekipe  pružile bolju partiju. „Jako je bitno da se adaptiramo, da probamo da se nametnemo koliko možemo u takvim uslovima i da zabeležimo pobedu. Mi mislimo da smo u ovom rangu najkvalitetniji i da ovi momci najbolje igraju i sad je na nama da to i pokažemo u nedelju.  Nas jedino pobeda  interesuje to nam je najvažnije bez obzira na lepotu igre kojoj smo navikli da težimo. U ovoj utakmici su nam jako bitni bodovi i tome ćemo se posvetiti najviše“ – rekao je, šef Stručnog štaba Radničkog, Goran Lazarević.

Komentarišući spekulacije o ishodu pojedinih utakmica Lazarević je rekao da se Stručni štab i igrači bave isključivo  igrom na terenu a ne  društvenim mrežama niti komentarima sa strane. „Nadam se da će i ova utakmica i sve do kraja proteći u sportskom duhu i fer pleju i da će najbolja ekipa biti prva na kraj“ rekao je trener „Belih“.

Fudbaler, Nenad Adžibaba,  kaže da ih  u Popovcu čeka  teško gostovanje kako zbog kvaliteta  protivnika tako i zbog situacije u kojoj se Radnički nalazi gde do kraja prvenstva samo pobeda dolazi u obzir. „Znamo i vrline i mane protivnika, gledaćemo da naše greške svedemo na minimum i moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Za ovakve utakmice se živi i igra fudbal, daćemo sve od sebe  i nadam se da ćemo ostvariti pobedu.“ – kaže Adžibaba.

Aleksa Petrović ističe da će  derbi u Popovcu biti jedna od najvažnijih i najtežih utakmica  u dosadašnjem toku sezone. „Igramo sa ekipom koja dobro igra i kod kuće i na strani na terenu koji nam ne odgovara, znamo da nećemo uživati u lepoti igre ali igramo na pobedu. Odlučivaće nijanse i greške protivnika“ – poručuje Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker