Obrazovanje

U budućnosti će učenici Ekonomske škole obavljati stručnu praksu na najpopularnijim turističkim destinacijama

Profesorke Ekonomske škole Pirot, Snežana Stefanović, Slavica Nikolić i Milica Živković  borave na Kipru na stručnom usavršavanju u okviru Erazmus+ akreditacije koja je dodeljena Ekonomskoj školi Pirot. Usavršavanje je iz oblasti turizma i pruža mogućnost povezivanja i umrežavanja Ekonomske škole sa najprestižnijim hotelima na Kipru. Ostvaruje se preko programa Job shadowing, čime će škola dobiti mogućnost razmene i obavljanja stručne prakse na najpopularnijim turističkim destinacijama.

Ugovaranjem ovakve vrste saradnje, učenici Ekonomske škole biće u prilici da u narednom  periodu svojim boravkom i radom u najluksuznijim hotelima unaprede svoje lične i profesionalne kompetencije, steknu dragoceno iskustvo i poboljšaju komunikativne veštine radeći sa turistima iz celog sveta.

“Ekonomska škola na ovaj način postaje značajan deo evropske mreže iz oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i prepoznatljiv partner u školovanju kadrova koji će svoje profesionalno iskustvo započeti upravo na najposećenijim destinacijama. Ekonomska škola Pirot izražava zadovoljstvo što će biti u prilici da svojim sadašnjim i budućim učenicima omogući ovakav vid profesionalne prakse” – kaže direktor Ekonomske škole, Marjan Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker