Bela Palanka

U Beloj Planci počela najveća gastro – turistička  manifestacija “Dani banice”

Najveća gastro – turistička  manifestacija “Dani banice” održava se u Beloj palanci od danas do nedelje, 13. avgusta. Prijavljeno je blizu 300 takmičara koji će se i ove godine  nadmetati u spremanju slane, slatke, integralne i kreativne banice. Manifestaciju svečano otvara Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Pored prijavljenih učesnika, drugog dana manifestacije  u posebnoj novinarskoj kategoriji u  pravljenju banice nadmetaće se i novinari koji će svoje umeće pokazati na licu mesta. Takođe, žiri će birati i najbolju banicu koju prave deca koja će, takođe, veštinu izrade banice pokazati na licu mesta.

Na današnjoj Olimpijadi – takmičenju za decu u pripremi najbolje banice  svoje umeće pokazalo je 30 dece.

Tokom manifestacije biće organizovane i radionice za najmlađe učesnike, danas od 18:30, sutra od 15 sati a u nedelju, poslednjeg dana manifestacije radionica počinje od 18 sati.

Za posetioce je pripremljen i bogat kulturno umetnički program. Na otvaranju nastupa grupa Crvena jabuka, drugog dana će prisutne zabavljati Željko Samardžić a na završnoj večeri nastupiće Dejan Petrović i Big bend.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker