Gradska hronika

TUŽAN DAN U PIROTU-Anđela među anđelima. Postavljena spomen-ploča na mestu strašne tragedije

Na mestu stravične tragedije uzvodno od Železničkog mosta danas je postavljena i osvećena spomen-ploča posvećena našoj mladoj sugrađanki Anđeli Mančić, koja je stradala kada se nesrećnim slučajem okliznula i upala u Nišavu. 

Inicijator postavljanja spomen-ploče je naša sugrađanka Katarina Zličarić Džunić, koja je na ideju došla jer je i sama imala porodičnu tragediju. Po njenima rečima, tragedija u kojoj je Anđela izgubila život izuzetno je nju lično potresao.

-Želela sam da pokrenem inicijativu da se postavi spomen ploča koja treba da bude opomena svima nama jer nas je jedan mladi život prerano napustio. Uz pomoć prijateljica koja drži organizaciju Kraljiičin vez dobili smo odobrenje od Vodoprivrede da možemo da postavimo spomen ploču. Javno želim da se zahvalim svima koji su došli ovde danas da se sa njenom porodicom i familijom pomolimo za Anđelu. Želim da se zahvalim i gospodinu Nenadu Cvetkoviću, vlasniku kamenorezačke radnje Gran Mer, koji je donirao spomen-ploču, kao i firmama koje će novčano pomoći Anđelinu porodicu kako bi se u selu gde je Anđela sahranjena, podigao spomenik-kaže Džunićeva.

Pomenu su, osim rodbine, prijatelja i školskih drugara Anđele,  prisustvovali i predstavnici Mlekarske škole i direktor škole Nenad Đorđević, a od Anđele se u ime Gradske uprave oprostio Miloš Colić, zamenik gradonačelnika.

 

Posebno dirljiv govor održao je okupljenima sveštenik Živko Milović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker