Gradska hronika

Tunis sve popularnija destinacija za Piroćance

Pored Grčke i Turske sve popularnija destinacija za letovanje Piroćanaca postaje Tunis.  Aranžmani su na 7, 10 i 14 noći  sa avio prevozom iz Niša. Sa ovog aerodroma, sada u jeku sezone, najaktuelniji su aranžmani  za Tursku – Antalijska regija,  Tunis i Tivat. Turska je najinteresantnija jer ima najljubaznije turističke radnike i najbolju uslugu dok je u odnosu na prošlu godinu najslabije interesovanje za Albaniju.  

Niški aerodrom postaje sve popularniji, ima veliki uticaj na turizam ovog kraja ali i na privredu, kaže Aleksandra Ćirić, direktorka agencije Optimus travel.  Agencija Optimus travel je jedina u Pirotu koja ima licencu Amadeus globalnog rezervacionog  sistema za prodaju avio karata. Direktorka Optimus travela ističe da se svakodnevno preko ove agencije  kupuju avio karte za različite destinacije, nezavisno od  doba godine i da ovu mogućnost koriste i ljudi iz drugih gradova.

Najčešće se kupuju karte za letove preko  niškog i sofijskog aerodroma ali se preko Amadeus sistema rezervišu karte za  najrazličitijie destinacije širom sveta pa je tako pre nekoliko dana doputovao putnik iz Kolumbije a ima i rezervacija za Las Vegas. Najčešće se, mimo trističkih destinacija koje su popularne tokom leta, kupuju karte do Dortmunda, Minhena, Stokholma i Ciriha, kaže Ćirićeva.

Tunis je posle desetak godina ponovo vraćan kao destinacija za naše turiste. “Ove godine se na naše tržište vratio na velika vrata, otvorili su se ka svetu posle Arapskog proleća sa dobrim cenama, sjajnim hotelima i ljubaznim ugostiteljima” – kaže direktorka Optimus travela. Kao i svake godine interesovanja ima za  Egipat gde takođe postoji  avio prevoz iz Niša.

Ove godine se, prema rečima turističkih radnika slabije prodaju aranžmani za Albaniju.  Bugarska  je ove sezone podigla cene,  aktuelno je Pomorje, Sunčev breg, Zlatni pjasci ali mnogi objekti  ne rade jer su u hotelima na primorju Bugarske smeštene izbeglice iz Ukrajine pa je ponuda slabija.

Preko turističkih agencija su najmanje zastupljeni aranžmani u zemlji odnosno u banjama  Srbije. Zbog vaučera koje daje država aranžmani za banje se rezervišu mnogo ranije pa ih gototovo i nema u ponudi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker