Gradska hronika

Tržišna inspekcija:Krivotvorena kafa i vinjak!

Načelnik tržišne inspekcije  u Pirotu Slobodan Todorović, rekao je danas da su inspektori proteklih dana otkrili izvesne količine kafe nepoznatog proizvođača i  porekla u ambalaži poznate marke “Grand”. Inspektori su otkrili i krivotvoreni Rubinov vinjak-kazao je Todorovović.

On je na  redovnoj konferenciji za novinare, poslednjoj u ovoj godini, konstatovao da se ova kafa prodaje na zelenim pijacama i na drugim površinama.

Javnosti su se obratili i načelnik inspekcije rada Aleksandar Popović i načelnica Sanitarne isnpekcije Leposava Veljković. Popović je, pored ostalog, izneo podatak da je  inspekcija kojom rukovodi ove godine otkrila 143 neprijavljenih radnika kod raznih poslodavaca, nakon čega je 141 radniik dobio legalan posao , odnosno svi su prijavljeni.  Ove godine, na svu sreću  nije bilo fatalnih posledica od povreda na radu u našem gradu-zaključio je Popović.

 Leposava Veljković je naglasila da ova inspekcija kontroliše ugostiteljske objekte, naročito one u kojima će se čekati novogodišnja noć.

– Uradili smo kontrole 51 objekta u kojima smo uzeli preko 130 briseva-naglasila je načelnica Sanitarne isnpekcije.

O rezultatima rada ostalih inspekcije u poslednjem kvartalu ove godine govorila jer načelnica okruga Dragana Tončić, koja je konstatovala da nije bilo incidentnih situacija.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker