Sport

Trojica fudbalera iz Kine, koji igraju u Radničkom, dobila pozive kineske reprezentacije U19

Trojica prvotimaca omladinskog pogona Radničkog koji su iz Kine došli na kaljenje u Pirot, dobili su pozive za nastupe za reprezentaciju Narodne republike Kine do 19 godina, kazao je Pirotskim vestima njihov trener Bratislav Mitrović.

Za razliku od početka nastavka prvenstva, omladinci Radničkog u zadnjih nekoliko utakmica u usponu su forme. Bez obzira što se nalaze na nezavidnoj poziciji na tabeli, omladinci Belih nalaze se u usponu forme, kaže trener Mitrović u razgovoru za Pirotske vesti.
Kormilar omladinskog tima pirotskih belih Bratislav Mitrović osvrnuo se posle šest odigranih utakmica na rezultatski sasvim solidan učinak njegovih pulena u prolećnom delu prvenstva.

– Mi smo u ovih šest kola osvojili više bodova nego u sedamnaest kola u jesenjem delu, a ono što je još važnije igrački smo zaslužili barem još 6-7 bodova, jer smo zbog nedostatka sreće i možda nedostatka jednog pravog gol igrača propustili da realizujemo sijaset prilika koje smo imali u svakoj utakmici. Ostaje žal jer smo već mogli biti hit proleća mada i ovako gde god se pojavimo svi pričaju na pozitivan način o Radničkom, mnogo nas ozbiljnije shvataju i pripremaju se najbolje što mogu za utakmice sa nama.
PV: Igrači iz Kine Chenyu, Changsheng i Xuchen su dobili poziv u reprezentaciju Kinu ispod 19 godina?

– Tako je, za sledeće okupljanje reprezentacije ispod 19 godina su pozvana i naša tri igrača. Selektor Kine ima snimke svih naših utakmica i kompletan uvid u formu igrača. Ipak uspeli smo u saradnji sa klubom Hebei CFFC da izdejstvujemo da svi oni ostanu sa nama do kraja sezone i da preskoče samo ovu okupljanje sa čim su se složili i ljudi iz fudbalskog saveza Kine. Imamo u narednih sedam dana tri utakmice i procena je da je bolje i svrsishodnije za igrače da ostanu u Pirotu, nego da provedu veći deo vremena u putu – završio je Bratislav Mitrović.
PV: Kako su se privikli igrači iz Kine na uslove i rad u Pirotu, i kako biste ocenili njihov učinak?

-Šteta je što nismo imali kineske igrače na raspolaganju od početka sezone. Sigurno je da bi sada naš plasman bio negde u sredini tabele. Oni prednjače u radu, pokrenuli su i ostatak tima, rade dodatno, i sveukupno podigli smo sve na viši nivo njihovim dolaskom. Za Xuchena ili kako ga mi zovemo (Bil), postoji već veliko interesovanje. Sa svakim timom sa kojim igramo, svi se raspituju za njega. On već trenira sa prvom ekipom seniora, i svakako bih preporučio šefu stručnog štaba Lazareviću da osveži ekipu sa njim.


PV: Činjenica je da Radnički sada svaku utakmicu igra egal sa kvalitetnim protivnicima iz omladinske Super lige Srbije. Uz dolazak igrača iz Kine, šta je još doprinelo za bolje igre?

– Igrači iz Kine pored kvaliteta, doneli su sa sobom i ozbiljnost i profesionalnost u svakom smislu u našu ekipu. Podstakli su na još veći rad pojedine igrače koji su već bili u klubu, što je i najvažnije za igrače ovog uzrasta. Sada imamo mogućnost da se ravnopravno odmeravamo sa kvalitetnim protivnicima, i verujem da će epilog svega ovoga biti ogroman razvoj igrača poput Đorđevića, Mijatovića, Cvetanovića koji će biti spremni za prvi tim za sledeću sezonu uz već dokazanog Mijalkovića, i super talentovanog Kamenovića koji je suvo zlato Radničkog. Pritom i za sledeću sezonu u generaciji 2000 ćemo imati igrače sa iskustvom igranja u Super ligi poput braće Lučić i Jovanovića.Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker