Sport

Trinaest medalja za džudiste Pirota na turniru u Sokobanji

Luka Golubović osvojio je zlatnu, Mia Nikolić, Nikola Kostić i Lazar Potić srebro, a Milica Sandić, Sara Rakić, Maša Potić, Vuk Tošić, Petar Jovanović, Veljko Jovanović, Kostadin Kostić, Mihajlo Nikolić i Ognjen Petrović bronzane medalje na turniru koji je danas održan u Sokobanji. U kategorijama stariji poletarci, mlađe devojčice i dečaci i starije devojčice i dečaci na borilišta je izašlo sedamnaestoro džudista kluba „Ipon 010“.

Na turniru koji je danas održan u Sokobanji učestvovalo je više od 250 džudista iz tridesetak klubova. Mladi  džudisti Pirota osvojili su  trinaest medalja. „Sjajni rezultati na poslednjem turniru u ovoj polu-sezoni. Prezadovoljan sam pre svega zalaganjem svih džudista i izuzetno ponosan na njih”- rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“

“Zanimljiv je podatak da je svih sedamnaesto naših takmičara ostvarilo plasman vredan bodova, jer pored trinest medalja, imamo i četiri peta mesta. Rezultati su posledica napornih i kvalitetnih treninga, a verujem da sledeće godine mogu da budu još bolji, jer smo u mnogim borbama platili danak neiskustvu. Ova polu-sezona, u kojoj su naši takmišari osvojili više od 60 medalja, pokazala je da je džudo klub „Ipon 010“ za samo godinu i po dana izrastao u veliki klub. Posle teških treninga i turnira pirotskim džudistima sledi zanimljiv trening kamp u selu Dojkinci i zaslužena letnja pauza”- kazao je trener Danilo Drašković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker