Gradska hronika

Tridesetak poslodavaca ponudilo preko 300 slobodnih radnih mesta na Sajmu zapošljavanja

Danas je u sali restorana “Gazela” održan tradicionalni Sajam zapošljavanja u organizaciji pirotske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Na njemu je više od 30 poslodavaca iskazalo potrebu za preko 300 upražnjenih radnih mesta, od čega se trećina odnosi na potrebe za radnicima tekstilne struke. Među poslodavcima je bila i kompanija “E Miroljo”, Delta Agrar, Vojska Srbije i mnogi drugi.

Direktor pirotske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Jenačković kazao je da je ovaj sajam poseban po ogromnom interesovanju poslodavaca jer na njemu svoje štandove ima čak 31 poslodavac sa iskazanom potrebom za zapošljavanjem 311 nezaposlenih osoba.

Da je ovogodišnji Sajam odlično organizujup potvrđuju nezaposleni, ali i poslodavci. Andrijana Manić iz Špedicije Licent kaže da ova kompanija redovno učestvuje na Sajmu jer je interesovanje veliko, prikupi se ogroman broj CV-jeva i mnogo je lakše doći do radne snage.

Po rečima direktora Jenačkovića, trenutno na teritoriji Pirotskog okruga ima 10.600 nezaposlenih osoba, od čega je u Pirotu 6.300, u Beloj Palanci 3.700 a u Dimitrovgradu i Babušnici po 1.300. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker