Lokalna samoupravaOstale vesti

Tri miliona dinara za uređenje dečjih igrališta u gradu

Za uređenje dečjih igrališta u gradu ove godine je izdvojeno 3 miliona dinara.  U Pirotu ima oko 50 dečjih igrališta odnosno lokacija na kojima je postavljen mobilijar za igru i zabavu dece. Sredstvima iz budžeta popravlja se postojeći mobilijar i postavljaju novi rekviziti na 36  igrališta.

Kiša i nepovolji vremenski uslovi usporili su radove na uređenju dečjih igrališta u gradu. Ovo je drugo, veliko izdvajanje za popravku mobilijara u poslednje dve godine kada je uloženo million i po dinara za kompletno uređenje igrališta. “Da nismo to ruinirali ne bi se sada ovaj novac trošio” – kaže, Boban Tolić, direktor JP Komunalac. On je apelovao na građane da čuvaju dečja igrališta, da ne lome i ne uništavaju ljuljaške, klackalice i ostale  rekvizite kako se ne bi bespotrebno trošila sredstva iz budžeta za nešto što je već bilo urađeno.

Polovina sredstava uložena je u sanaciju i popravku postojećeg mobilijara dok je  druga polovina namenjena za nabavku novog. Tolić ističe da su nabavljene ljuljaške, penjalice, tobogani, klackalice i da bi do sada  posao bio  završen i na preostalih sedam igrališta da nije bilo kiše. Narednih dana biće završeno uređenje preostalih igrališta. “Kada dođe lepo vreme deca će imati potpuno nova igrališta, sve je promenjeno, prefarbano i bezbedno” – ističe direktor JP Komunalac, Boban Tolić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker