Sport

Tri medalje za pirotske džudiste na Prvenstvu centralne Srbije – Maša, Mihajlo i Kostadin izborili plasman na Prvenstvo Države

Mihajlo Nešić osvojio je srebrnu medalju, a Maša Potić i Kostadin Kostić bronzane medalje na Prvenstvu centralne Srbije za starije devojčice i dečake koje je danas održano u Boru. Ovo troje takmičara Džudo kluba „Ipon 010“ plasiralo se na Prvenstvo Države, koje će sledeće subote biti održano u Beogradu.

Na Prvenstvu je nastupilo 130 džudista uzrasta od 12 do 14 godina, iz 26 klubova centalne Srbije. “Maša, Mihajlo i Kostadin su se veoma dobro borili i sasvim zasluženo osvojili plasman na Prvenstvo Srbije.

Najjaču konkurenciju imao je Kostadin Kostić u kategoriji do 60 kilograma, ali od njega sam i najviše očekivao, jer je prošle godine bio peti u Državi. Najvažnije je da smo ostvarili naš cilj, a to je da se svo troje takmičara plasira na Prvenstvo Srbije. Naši takmičari su svakim danom sve iskusniji i bolji, tako da rezultati neće izostati.”, rekao je Danilo Drašković, trener DŽudo kluba “Ipon 010”.

Na Prvenstvu Srbije za starije devojčice i dečake, koje će sledeće subote biti održano u Beogradu, u svakoj kategoriji za medalje će se boriti po 16 džudista koji su se kvalifikovali na regionalnim prvenstvima centralne Srbije, Beograda i Vojvodine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker