Gradska hronika

Trenutni radovi uvertira u još jednu veliku građevinsku sezonu u Pirotu

Prema najavljenim planovima i ove godine u Pirotu možemo očekivati ambicioznu građevinsku sezonu. Uskoro se očekuje preraspodela para rebalansom budžeta pa će se preciznije znati šta grad očekuje u delu radova na putnoj infrastrukturi. Za investicije koje su uvrštene u izvorni budžet priprema se dokumentacija za pokretanje javnih nabavki. Kako nam je rekao direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, postepeno se počinje sa radovima na nekim lokacijama.

“Samo ću napomenuti početak izgradnje otvorenog plivačkog kompleksa. Nedavno je gradonačelnik obišao radove i svi ste videli da su počeli osnovni pripremni radovi, a u toku je priprema dokumentacije za pokretanje velike javne nabavke za glavne radove koji će se izvoditi u narednom periodu. U naselju Senjak su nastavljeni radovi na uređenju kompleksa dvorišta površine pet hiljada kvadrata. Rok za završetak radova je produžen do 15. aprila. Trenutno se radi na regulisanju javne rasvete, priključaka na vodovod i kanalizaciju, obrađuju se stare betonske površine i postavljeni su barikadni stubići. Mobilijar je radionički već urađen, treba da se instalira, i na kraju ostaje asfaltiranje parking prostora. To je jedina investicija od prošle godine koja nije završena u predviđenom roku.”

Realizacija programa energetske efikasnosti, koji većim delom finansira grad Pirot, takođe je počela čim su vremenski uslovi to omogućili kaže Svilarov.

“Trenutno se uređuju tri fasade. Fasada u Dragoševoj ulici, radi se strana prema dvorištu, i trebalo bi da bude završena u narednih mesec dana. Druge dve zgrade su započete ove godine, u Takovskoj 18 i Srpskih vladara 3. Ugovorena vrednost radova u Takovskoj je 5.631.900 , a u Srpskih vladara 3.531.244 dinara. Radovi za sada teku veoma dobro, da ne kažem odlično, i nadam se da će biti uspešno završeni.

Svilarov je podsetio da je u planu uređivanje dvorišnih površina i parking prostora kao što je površina iza zgrade Okruga i dvorište u Ulici Save Kovačevića. Vrlo bitna investicija je uređivanje puta prema Izvoru. Kompletan projekat je urađen za celu glavnu ulicu u selu. Realizacija projekta u fazama će početi ove godine. Počeće se od skretanja sa kružnog puta u dužini od oko 500 metara i 700 metara kišne kanalizacije. Na ovom potesu JP “Vodovod i kanalizacija”  radi na regulisanju kanalizacije i vodovodne mreže. S obzirom da se prate ovi radovi uređenje glavne ulice radiće se po fazama.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker