Sport

Trening petlića FK Radnički – Mesto gde počinju pravi fudbalski koraci

S namerom da se upoznamo sa radom mlađih selekcija FK Radnički Pirot krenuli smo od selekcije petlića, u kojoj trenira skoro tridesetak dečaka. Na treningu, koji je danas zabeležila naša kamera na pomoćnom terenu Gradskog stadiona, sa golmanima radi Bojan Božić, a Milan Tošić sa preostalom grupom fudbalera.

Sasvim sigurno, iz ove selekcije dečaka neko od njih poneće dres prvog tima Radničkog. Isto tako kaže, trener golmana, Bojan Božić, važno je da se od ranog doba, kroz aktivno bavljenje sportom, deca formiraju na pravi način, socijalizuju, stiču drugare iz drugih sredina i napreduju. Božić kaže da su veoma posvećeni radu, imaju maksimalnu podršku Kluba i roditelja, i sa velikim žarom učestvuju u takmičenju Regiona istočne Srbije.

“Ja radim sa golmanima, ovo je gneracija 2009. i 2010. godište i takmičimo se u Regionu istočne Srbije, gde deca igraju prvenstvene utakmice sa svojim vršnjacima iz Niša, Leskovca i tako dalje. To su vrlo interesantni mečevi, deca, zaista, žive za te utakmice, i pokušavamo da ih usmerimo na pravi put. Trudimo se da deci omogućimo dobre uslove za rad, radimo trenutno jednom dnevno, ovde na stadionu ili u sali Pedagoške akademije, i veoma smo zadovoljni odzivom dece, kao i odnosom roditelja prema onome što radimo. Imamo dvojicu mališana koji su bili na kampu koji je organizovao golman Crvene zvezde, Borjan. Imamo Jovana Ristića koji je ponikao u našem Radničkom, selektiran je, primećen, i od pre nekoliko meseci je u Spartaku. Iskreno, veoma sam ponosan na to, žao mi je što nije ostao u Radničkom, ali, eto, tražićemo “nove Jovane” i nadamo se da će biti dobrih golmana u Radničkom” – izjavio je Božić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker