Sport

Trener Pirota Marko Spasić kao prvi trener obavio prve pripreme reprezentacije Srbije U-15

Trener Pirota Marko Spasić je nakon višegodišnjeg trenerskog rada sa mlađim selekcijama na edukativnim treninzima i turnirima regiona preuzeo reprezentaciju Srbije za dečake do 15 godina sa kojom je proteklog vikenda obavio prve pripreme, saopštio je KK Pirot na svom sajtu.

-Na ponos KK”Pirot” i grada Pirota naš trener Marko Spasić je postao prvi trener reprezentacije Srbije do 15 godina, koju će u 2019. godini kroz mnogobrojne pripremne akcije postepeno uvoditi u 2020. godinu kada će ista prerasti ui reprezentaciju Srbije do 16 godina koja će igrati kadetsko Prvenstvo Evrope. Tako je Marko postao još jedan trener iz KK”Pirot” koji je postao trener jedne košarkaške reprezentativne selekcije Srbije, nakon Mihajla Mitića koji je 2015. godine bio pomoćni trener selektora Nenada Trunića u kadetskoj reprezentaciji na prvenstvu Evrope u Litvaniji. Marko Spasić je sa pomoćnim trenerima Bratislavom Kneževićem iz Kruševca i Slobodanom Adamovićem iz Stare Pazove, te fizioterapeutom Đorđem Miloševićem iz Gornjeg Milanovca, obavio prvo reprezentativno okupljanje dečaka 2004. godišta u Beogradu a potom sa njima odigrao dve prijateljske utakmice sa reprezentacijom Republike Srpske u Banja Luci. Na ovim minipripremama reprezentaciju Srbije su predstavljali: Ćurčić Đorđe (Borac Čačak), Avlijaš Petar i Dožić Danilo (Banjica Mega), Simić Đorđe (Crvena Zvezda), Topić Nikola (Difens), Mišić Pavle (Junior Niš), Pamučina Aleksa, Stanković Ognjen i Pešić Konstantin (Partizan), Jokić Igor (Vojvodina), Nekić Jovan (Zemun), Malešević Filip (Star) i Mušicki Andrej (Portorož, Slovenija)-kažu u KK Pirotu.

Reprezentacija Srbije je u prvoj utakmici poražena od reprezentacije Republike Srpske nakon triler završnice, da bi u drugoj bila ubedljivo bolja dobivši istu sa 15 poena razlike. Prve utakmice i prvi utisci ostaće u beležnicama stručnog štaba za analizu. Nama prostaje jedino da poželimo Marku Spasiću i njegovim saradnicima puno sreće u radu sa novim košarkaškim nadama Srbije.

Čestitamo Marku na velikom uspehu i želimo mu da sa reprezentacijom Srbije naredne godine u Pirot donese svoju prvu reprezentavnu medalju-poručuju iz KK Pirota.

Marko Spasić je sinoć sa svojim timom KK Pirota u kup takmičenju slavio u Leskovcu protiv ekipe Zdravlja 95:91. Reč je o utakmici Drugog kola Kupa Srbije u košarci.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker