Sport

Trener Dukić: Uz tri-četiri pojačanja Radnički će biti tvrd orah svima

Prvotimci Radničkog, pod trenerskog palicom novog stratega Dražena Dukića juče su imali prvu trening utakmicu protiv omladinaca Radničkog. U utakmici koja je pripremnog karaktera trener Dukić mogao je da vidi čime raspolaže. Kako je kazao Pirotskim vestima, on je optimista po prirodi, tako da veruje da će ekipa Radničkog, uz tri četiri pojačanja na nekim pozicijama, biti vrlo tvrd orah svima. Trener Dukić zadovoljan je i onim što je prikazao Afromerikanac Emunike – najnovije pojačanje Belih koji će uskoro verovatno potpisati ugovor sa Belima. Ovaj stameni Nigerijac je dve sezone proveo u Slobodi iz Užica. U prvom pripremnom meču prvotimci Radničkog savladali su omladince rezultatom 2:0.

– Ovo nam je bila prva utakmica, igrali smo sa našim omladincima, očekivao sam takvu utakmicu, s obzirom da smo ušli u drugu nedelju rada. Znao sam da su igračima teške noge, da su umorni, a i treba da budu umorni u ovom periodu. Možda nekome deluje čudno rezultat, ali mene to ne zabrinjava, niti teške noge,  niti greške, taktičke ili tehničke, jer ima dosta vremena da to ispravimo. Bez obzira protiv koga igrate, važno je prvu utakmicu pobediti zbog pobedničkog mentaliteta koji treba da se stvara od početka. Jedino me malo zabrinjava karakter pojedinih igrača. Njihov karakter posle izgubljene lopte, kada treba da povratimo posed, oni jednostavno nemaju naviku, želju, ili imaju loš karakter po tom pitanju. Ne bih o imenima, za sada je još uvek rano-kazao je trener Dukić i dodao da nema primedbi na rad i zalaganje igrača na treninzima, kojih je do sada bilo petnaestak.

-Fond igrača moramo da pojačamo, još tri četiri igrača, ima igrača koji jednostavno nisu za Radnički u ovom momentu, ne mogu da iznesu teret Prve lige, oni će biti ustupljeni timovima u nižim rangovima, tako da je to sve normalan proces. Tokom narednog perioda ćemo skratiti spisak kada dovedemo pojačanja, ustupićemo igrače koji ne budu zadovoljili klubovima u okruženju, na kaljenje, kako bi posle izvesnog vreme “kupili” “povratnu kartu”-kazao je trener Dukić i dodao da se poslednje pojačanje – Nigerijac Emunike za sada dobro pokazao.

-Emunike je tu još kod nas, mislim da će biti sa njime sve u redu, zadovoljan sam odnosom, disciplinom. Sve u svemu, za 14 dana imali smo 15 treninga i jednu utakmicu, igrači su umorni i to je normalno, to sve radimo da bi nam posle bilo lakše a siguran sam da ćemo kako dolaze utakmice igrati sve bolje i bolje. Uz adekvatna pojačanja koja se uveliko traže za pozicije desnog spoljnjeg, desnog beka, jednog veznog i jednog bočnog igrača, u zavisnosti od statusa Petrova koji treba da se reši mislim da ćemo biti vrlo vrlo tvrd orah svima u Prvoj ligi-kaže Dukić.

Bele u nastavku priprema očekuje već 25. jula naredna provera, a potom još nekoliko. Biće ukupno pet ili šest pripremnih mečeva, a pregovara se i sa pojedinim superligaškim ekipama.

fotografije Martin Nešić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker