Gradska hronika

Treći kvartal ove godine obeležile pojačane kontrole međunarodnog linijskog prevoza putnika

U trećem kvartalu tekuće godine Republički inspektor za drumski saobraćaj u Pirotu izvršio je ukupno 60 nadzora, od toga 23 redovnih i 37 vanrednih nadzora. Izdato je 47 prekršajnih naloga, naložene 4 upravne mere, od toga dve mere oduzimanja registarskih tablica i saobraćajne dozvole u trajanju od pet dana. Takođe, izvršena je jedna provera održavanja redova vožnje po međunarodnoj dozvoli.

Treći kvartal ove godine obeležile su pojačane aktivnosti kontrole međunarodnog linijskog prevoza putnika uslovljene velikim gužvama na graničnim prelazima usled letnje sezone i vremena godišnjih odmora. Pojačane aktivnosti na graničnim prelazima podrazumevale su kontrolu ispunjenosti zakonskih uslova za odvijanje međunarodnog saobraćaja, kao i poštovanje režima uspostavljenog izdatim međunarodnim dozvolama od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Redovni i vanredni nadzori obuhvatali su i kontrolu ispunjenosti zakonskih uslova vršenja međumesnog linijskog prevoza koji se u ovom kvartalu odvijao u većem obimu od uobičajenog.

Pored navedenih nadzora čiji je obim bio značajan u poslednjem kvartalu, redovno su kontrolisane i druge vrste prevoza kao što su prevoz tereta u domaćem i međunarodnom drumskom saobraćaju, prevoz za sopstvene potrebe, a naročito praćenje i kontrola u cilju sprečavanja obavljanja delatnosti neregistrovanih subjekata.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker