Kultura

Tražila se karta više za Novogodišnji koncert Ansambla Doma kulture

U organizaciji Doma kulture Pirot u četvrtak, 21. i u petak, 22. decembra, sa početkom u 19 sati, biće održan Novogodišnji koncert Ansambla Doma kulture. Publici u sali Doma kulture će se predstaviti  sve folklorne sekcije, hor i narodni orkestar Doma kulture Pirot. Ulaznice su već rasprodate pa će zbog velikog interesovanja koncert moći da se prati i preko video-bima.

Folklorni ansambal Doma kulture svake godine priređuje dva velika koncerta, Prolećni i Novogodišnji koncert.  Za  Novogodišnje koncerte se, prema rečima organizatora, tražila karta više, pa je zbog ograničenog broja mesta obezbeđen video-bim koji će biti postavljen u holu Doma kulture.

Na koncertu učestvuju sve sekcije Doma kulture, od najmlađih do najstarijih, koje će se predstaviti sa najmanje dve koreografije osim prvog ansambla koji će nastupiti sa tri koreografije, kaže, Miloš Jončić, folklorni pedagog.

Silvija Nešić, dirigent Hora Doma kulture podsetila je na brojne koncerte Hora tokom ove kalendarske godine, među kojima je jedan od najzapaženijih bio koncert na Keju. “Ovo je naš završni Novogodišnji koncert gde će se predstaviti sve pevačke sekcije Doma kulture od predškolaca do najstarijih. Na repertoaru će biti dela domaćih autora u skladu sa zajedničkim koncertom sa folklornim ansamblom”- kaže Nešićeva.

Tačka po kojoj koncert nosi naziv, “Majko le Stara planino” je spoj orkestra, hora, solista i igrača. “Ovu numeru ćemo izvestikao naš zajednički rad celokupnog umetničkog sektora i svih onih koji nam pomažu u Domu kulture” – kaže Silvija Nešić.

“Majko le stara planino” na najbolji način odslikava specifično nasleđe sa Stare planine. “Želimo da prikažemo te folklorne igre i pesme i da podsetimo Piroćance zašto je važno da čuvamo ne samo prirodno nego i muzičko bogatstvo ovog kraja.  Kako bi se sve dočaralo na sceni je neizostavan i Narodni orkestar” – istakla je Silvija Nešić, dirigent Hora Doma kulture.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker