Kultura

“Transformacija tela” – Nova izložbena postavka u pirotskoj Likovnoj galeriji

Posle izložbe Miodraga Miće Popovića i Vere Božičković Popović večeras je u Likovnoj galeriji “Čedomir Krstić” u Pirotu otvorena prva ovogodišnja izložba slika. Svoje radove izložila je mlada umetnica, Isidora Jovčić, diplomirani inženjer grafičkog dizajna i master umetnosti slikarstva. Rođena je u Knjaževcu 1993. godine, Srednju umetničku školu završila je u Nišu, diplomirala je na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu, gde je 2016. godine završila master studije. Tri godine kasnije upisala je doktorske akademske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i trenutno je na trećoj godini studija.

Izložbu pod nazivom “Transformacija tela” otvorila je direktorka pirotske Galerije, Radmila Vlatković. Izložene slike nastale su poslednjih godina i reč je o tematskoj izložbi, rekla je Vlatkovićeva.

“Na izvestan način slike su vizuelan produžetak njenih opservacija i svedočanstava o vremenu u kojem živimo, o ljubavi i radostima, strahu i nadi u izlazak iz besmisla koji sve više postaje obeležje svakodnevice. U toj stvarnosti Isidora Jovčić otvara ogroman duhovni, radni i idejni prostor istraživanja. Koristeći niz ljudskih figura ona stvara apstraktne forme kao deo centralne kompozicije. Prikazuje studije tela koje nas navode na trenutna osećanja. Isidora je slikar materije. Njen istraživački senzibilitet manifestuje se u koncepcijski jedanko tretiranim kompozicijama koje uvek ostaju u rasponu apstraktnog likovnog rukopisa pažljivo građenih formi” – kaže Radmila Vlatković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker