Lokalna samouprava

Tradicionalno uoči Vaskrsa: Podeljena novčana pomoć deci bez roditeljskog staranja

Tradicionalno, uoči Vaskrsa, deci bez roditeljskog staranja Grad Pirot dodeljuje jednokratnu novčanu pomoć. Načelnica Odeljenja dečje zaštite Nadica Adamović istakla je da je ovo 14. godina kako se uoči najvećeg hrišćanskog praznika dodeljuje ovaj vid pomoći i podrške deci bez roditeljskog staranja koja žive u hraniteljskim porodicama.

Direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić kazala je da je reč o vrlo značajnom gestu Gradske uprave Pirot koja razume da svojevrsnu malu nagradu dodelimo deci kojoj je ovaj vid pomoći veoma značajan.

-Uloga staratelja je, naročito u današnje vreme, veoma teška. Nije lako biti ni roditelj, a kamoli staratelj, odnosno neko ko treba odgovorno da se nosi sa problemima dece koji nisu ni malo beznačajni. Velika je odgovornost, ali tu smo i mi da na svakodnevnom nivou pružamo pomoć i podršku, i savetodavno i finansijski, a Gradska uprava obezbeđuje sredstva za sve potrebe-kazala je direktorka Vasić.

Vasić: Ove godine za podršku porodicama sa decom izdvojeno skoro 94 miliona dinara

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da se hraniteljske porodice susreću sa brojnim izazovima.

-Zbog javnosti moram da kažem da Grad Pirot zbirno, ove godine, preko 93.9 miliona dinara izdvojeno je za podršku porodicama sa decom. Tu su javni konkursi za NGO preko Lokalnog plana akcije za decu, pomoć pri vantelesnoj oplodnji, novčana pomoć za lečenje dece, pomoć deci bez roditeljskog staranja, razne novčane pomoći porodicama za prvo dete, treće dete, nezaposlenim majkama, samohranim majkama, besplatna užina za treće dete, besplatni udžbenici, studentske i sportske stipendije, besplatan boravak u vrtiću za određene kategorije i još mnogo toga-kazao je Vasić.

24 mališana bez roditeljskog staranja dobiće po 20.000 dinara novčane pomoći uoči Vaskrsa

-Ove godine imamo 24 deteta koja će dobiti novčanu pomoć, imamo porodice koje brinu i o većem broju dece. Jedna porodica brine o tri deteta, četiri porodice brinu o dvoje dece i 13 porodica brine o jednom detetu. Svako dete će dobiti po 20.000 dinara i koristimo priliku da svake godine, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, deci ulepšamo predstojeće praznike-kazao je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker