Sport

Tradicionalni spust na Nišavi- subota 7. avgust

Jedan od najinteresantnijih događaja koji već nekoliko godina organizuje Sportski centar Pirot, spust na Nišavi, održaće se u subotu, 7. avgusta. Veliki broj sportista, mladih, ali i starijih Piroćanaca rado se odaziva ovom događaju, pa često mnogi od njih ponesu svoje rekvizite za spust. Kako nam je rekao direktor Sportskog centra Pirot, Nenad Đorđević, ove godine se očekuje najveći broj učesnika – “spustaša”. Unutrašnje kamionske gume su obezbeđene, kao i prevoz.

Kao i svake godine sakupljanje učesnika spusta na Nišavi je ispred Zatvorenog bazena za koje je obezbeđen prevoz. Polazak je u 11 časova do startne pozicije u blizini Poljske Ržane, kaže Đorđević.

“Obezbedili smo prevoz autobusima, a već smo pripremili teren na startnoj poziciji, pokosili travu i uredili pristup. Bili smo sa spasiocima i našom ekipom i drugi put smo obišli celu trasu. Merili smo dubine, jer je Nišava malo izmenila korito. Locirali smo opasnija mesta, odnosno pojedine brzake, i tu smo se zadržali da bismo malo preuredili ta mesta. Staza je bezbedna, očekujemo oko 300 učesnika, a na kraju će biti, kao i obično, ručak za sve učesnike”.

Za razliku od prethodnih spustova na Nišavi ove godine muzike i trubača neće biti rekao je Đorđević.

“Neće biti muzike, neće ovo biti veseli spust, jer svi znamo šta se dešavalo ove godine. Položićemo venac na mesto gde se utopila Anđela Mančić. Ovaj spust imaće jednu protestnu notu, jer ćemo zatražiti i ovom prilikom, mada već 15 godina ukazujem na taj problem, da HE “Pirot” počne da poštuje režim rada, a to je 4 do 5 sati rada dnevno, a onda postepeno, kako je propisano, ispušta vodu u Nišavu. Odrastao sam pored Drugog brzaka, svi mi znamo da je Nišava oduvek bila za kupanje, pecanje, rekreaciju, nikada nije bila kanal. Mi smo uredili jednu od najlepših trim staza u Srbiji, a kej je i turističko obeležje Pirota. Želimo da ponovo uputimo apel da se poštuje režim rada i da Nišava bude u funkciji svih građana” – kazao je Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker