Gradska hronika

Tradicionalni pirotski vašar na staroj lokaciji – Pripreme u toku

Tradicionalni pirotski vašar počinje u ponedeljak, 28. avgusta na istoj lokaciji kao i prethodnih godina. Boban Tolić, direktor JP Komunalac, kaže da su pripreme u toku, dopisi su upućeni svim službama koje su zadužene za bezbednost i zdravlje posetilaca. U utorak 22. avusta od 10 sati počinje podela parcela na lokaciji vašarišta a  nakon toga sledi priključenje struje  i preve tezge će početi sa radom verovatno već od petka 25. avgusta.

“Upućeni su dopisi policiji, inspekcijskim službama, komunalnoj inspekciji i ostalim službama koje su zadužene za zdravlje I bezbednost posetilaca  koje su naložile preduzimanje neophodnih mera. Od ponedeljka počinje košenje i uređenje prostora kako bi sve bilo pristupačno. Trenutno se radi na povezivanju električne energije, kaže Boban Tolić, direktor Komunalca.

Vašar zvanično počinje u ponedeljak 28. avgusta ali će verovatno sve početi još ztokom vikenda odnosno od petka 25. avgusta, kaže Tolić i napominje da interesovanja ima ali da je posle korone bilo znatno slabije u odnosu na period pre pandemije.

Dopisi su upućeni stalnim  učesnicima van  Pirota, obavešteni su i prodavci u Pirotu koji prodaju robu na robnoj pijaci. “Najvažnije je da bude lepo vreme i da ima dosta ljudi,  da vratimo onaj stari vašar i ono lepo druženje kakvo je nekada bilo” – rekao je Tolić.

Vašar će biti na staroj lokaciji ali će se koristiti i jedan deo novog poligona. Tolić napominje da je svaka tezga priključena na struju dok na asfaltiranom delu poligona nema takvih priključaka, tako da će se taj prostor koristiti tokom dana ili za one  kojima je dovoljna postojeća rasveta ali će se od naredne godine razmišljati o tome kako na najbolji mogući način može da se iskoristi novi prostor.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker