Toplodolci nastavljaju da stražare

Žitelji pirotskog sela Topli Do, koji su pre dva dana imali sukob sa privatnim obezbeđenjem Dragana Josića, invetitora koji želi na Toplodolskoj reci da podigne derivacionu MHE, nastavljaju sa danonoćnim stražarenjem kraj Srđanovog mosta.

Kako su  Pirotskim vestima  kazali mnogobrojni meštani ovog prelepog sela u srcu Stare planine, sukob je izazvalo Josićevo obezbedjenje koje je upotrebilo biber sprej i oni su morali da se brane.

Na taj način je za sada sprečeno uništavanje Toplodolske reke,a  sam Josić je nakon sukoba medijima izjavio da odustaje od izgradnje MHE i da više neće kročiti u Pirot.

Na straži u Toplom dolu se često mogu videti i starije žene, pošto mladi i sposobni muškarci , tokom dana  odlaze kod stoke, u branje drva i na slične poslove od kojih se ovde živi.

Izgradnjom MHE  na Toplodolskoj reci koja je u zaštićenom području,ovaj kraj bi bio nepovratno uništen i raseljen. Toplodolci, ali i ekolozi su toga i te kako svesni i ne daju svoju reku.

Podsetimo da je nedavo i Skupština grada Pirota, usvojila odluku da se iz prostornog plana brišu sve lokacije za  izgradnju MHE.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar