Gradska hronika

Toplana završila prvu fazu projekta “Skada sistem” – Investicije uslovljene razvojem događaja u svetu

Jedna od investicija JKP “Toplana” u Pirotu, koja je trenutno u fazi realizacije, jeste projekat “Skada sistem”. Bratislav Ćirić, direktor pirotske Toplane, kaže da je prva faza radova završena. U visokom procentu automatske grejne podstanice Toplane su povezane sa Skada sistemom i postoji daljinska kontrola. Osnovni prioritet je normalna isporuka toplotne energije, a planirane investicije zavisiće od mnogo faktora.

“Sa tim podstanicama mi možemo da upravljamo daljinski, da čitamo potrošnju i pratimo njihov rad. Plan za ovu godinu je da nastavimo taj projekat, imamo još nekih 40 do 45 posto podstanica da uvežemo u Skada sistem. Podstanice su malo starije i zahtevaju još neko dodatno ulaganje sa naše strane. Mi smo planirali neka sredstva za ovu godinu, ali prioritet je da završimo grejnu sezonu, da sagledamo ukupnu situaciju, da vidimo da li ćemo sve aktivnosti moći da realizujemo i da li ćemo smeti da uđemo u sve te projekte koje smo ambiciozno planirali” – izjavio je Ćirić.

Pirotska Toplana je stabilno preduzeće koje redovno održava svoju infrastrukturu kaže Ćirić. Toplana pouzdano može garantovati, sa tog aspekta, urednu isporuku toplotne energije. Posle grejne sezone sagledaće se mogućnosti širenja toplovodne mreže u zavisnosti od aktuelnih dešavanja u okruženju i svetu. Od svega toga zavisiće i realizacija planiranih investicija, a najvažnija je uredna isporuka toplotne energije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker