Lokalna samouprava

Toplana gradi novu upravnu zgradu

Direktor Gradske toplane Radovan Nikolić i PP “Zlatko Jovanović” iz Pirota potpisali su danas ugovor o izgradnji nove upravne zgrade u sklopu kompleksa Energane Senjak. Ukupna vrednost radova je 14.3 miliona dinara bez PDV-a, a objekat je površine 450 metara kvadratnih.Po rečima direktora Gradske toplane Radovana Nikolića, ovaj objekat se finanasira iz sopstvenih izvora, a Gradska toplane je poslednjih godina uložila više miliona evra u izgradnju nove Energane, izgradnju novih magistralnih toplovoda, a sada počinje i izgradnja toplovoda do naselja ATP.

toplana-zlatko-jovanovic

-Mi smo u potpunosti zanovili opremu toplane i sada je došao na red problem stručnih službi, da pod jednim krovom budemo kako bi imali bolju koordinaciju i bolji timski rad. Trenutno se nalazimo na dve lokacije u gradu, što zadaje probleme u komunikaciji sa saradnicima, tako da će, kada objekat bude gotov, objediniti na jednom mestu sve stručne službe. Na ovaj način zaokružujemo kompletan investicioni ciklus-kazao je direktor Nikolić i dodao da će jedino šalterska služba ostati na trenutnoj lokaciji.

Rok za izgradnju objekta je šest meseci.

Vlasnik firme – izvođača radova Zlatko Jovanović kazao je da je ugovorom sve precizirano.

-U narednih tridesetak dana prijavićemo radove i krenuti. Nadam se da ćemo uspeti do kraja godine da objekat stavimo pod krov da bismo tokom januara i februar mogli da radimo unutrašnji deo radova. Od ranije imamo iskustva sa Toplanom, mnogo puta smo radili slične objekat i očekujem da se na obostrano zadovoljstvo objekat završi u predviđenom roku-kazao je Jovanović.

Slične vesti

2 Comments

  1. Zgrada se verovatno gradi za činovnike jer radnici već imaju svoje prostorije u radionicama i podstanicama. Zbog velikog broja zapošljenih činovnika fiksni troškovi u ceni grejanja su veliki, pa iznose 50% u ceni koštanja, dok je to n.pr. u Nišu 30%.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker