Gradska hronika

Tokom vikenda četiri saobraćajne nezgode zbog vožnje neprilagođene uslovima saobraćaja

Uzrok ovih saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta usled poledice i klizavog kolovoza

U dane vikenda (03.02.2023 – 05.02.2023. godine) na teritoriji Policijske uprave Pirot dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena samo manja materijalna šteta, a povređenih lica, na sreću,  nije bilo.


Uzrok ovih saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta usled poledice i klizavog kolovoza. U kontroli saobraćaja isključeno je osam vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom
alkohola, od toga su dva isključena vozača zadržana u prostorijama PU Pirot do otrežnjenja a kod jednog od njih utvrđeno je da je upravljao vozilom u stanju potpune alkoholisanosti od 2,06 promila alkohola u organizmu. Imajući u vidu vremenske uslove, mokar i klizav kolovoz, a u višim predelima i sneg, apelujemo na građane da prilagode brzinu kretanja i povećaju opreznost, a ukoliko je kolovoz prekriven snegom obavezna je upotreba zimske opreme. Svi putevi na teritoriji PU Pirot su prohodni. Saobraćaj se odvija nesmetano. Na svim putnim pravcima vidljivost je dobra, javljaju iz Policijske uprave Pirot.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker