Biseri Stare planine

Tokom leta 16.000 gostiju na Staroj planini

Stara planina je ove letnje sezone bila jedna najposećenijih destinacija u Srbiji. Tokom letnjih meseci Staru planinu je posetilo oko 16.000 gostiju.

U odnosu na prošlu godinu Falkensteiner hotel Stara planina je zabeležio povećanje broja noćenja za čak 103%. Ovaj turistički centar iz godine u godinu beleži rast inostranih turista, pa je tako ove godine stranaca bilo za 14 odsto više nego prošle letnje sezone.

Vodopad Pilj_resize

Najviše gostiju bilo je iz zemalja u okruženju Bugarske i Rumunije, kao i gostiju iz Rusije. Domaći gosti su ipak bili najčešći gosti i činili su 80% od ukupnog broja gostiju. Ovog leta je Falkensteiner Hotel Stara Planina u saradnji sa JP Srbijašume, JP Skijališta Srbije, TO Pirot uložio veliki napor da Stara planina bude još atraktivnija i da postane destinacija za sve sezone. Sa ciljem promocije ove destinacije hotel je svoju ponudu ovog leta posebno obogatio lovačkim i ribolovačkim paketima, kao i izletima do atraktivnih vodopada. Posetioci Stare planine imali su priliku da upoznaju predele Parka prirode kroz razne aktivnosti i sadržaje koji će postati sastavni deo letnje turističke ponude ove planine.

Na Staroj planini se uveliko u toku pripreme za predstojeću zimsku sezonu koja će biti obogaćena brojnim promocijama i novim aktivnostima. Već postoji veliko interesovanje domaćih i stranih gostiju za ski aranžmane na Staroj planini. Ski opening će i ove godine biti organizovan početkom decembra u prisustvu brojnih zvanica iz sveta glume, sporta i muzike. Planirani datum otvaranja sezone je od 11. do 14. decembra tekuće godine.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker