Gradska hronika

Tigrovi volonteri i prijatelji kompanije zajedno u humanitarnoj akciji „Dan dobre volje“

U organizaciji kompanije Tigar Tyres održana je  treća po redu humanitarna akcija  „Dan dobre volje“ u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Pirot i Sportskim centrom. Akcija je bila  otvorena za sve zaintersovanje građane Pirota koji su donosili odeću, obuću, igračake i stari papir.  Iz Crvenog krsta najavljuju da će garderoba koja je prikupljena u ovoj akciji biti podeljena najugroženijim građanima već od ponedeljka.

Ovo samo jedna od akcija volontera Tigar Tyres-a, koji su u prethodnom periodu organizovali čišćenje i uređenje lokaliteta Vrelo, čišćenje obala Zavojskog jezera, kao i pošumljavanje obronaka Stare planine.

“Kao društveno odrgovorna kompanija nastojimo da brinemo o lokalnoj zajednici u kojoj organizujemo naš process rada  i ostvarujemo profit. Imamo inicijativu  Growing together u okviru koje pored direktne podrške lokalnoj zajednici u ključnim oblastima – zdravstvo, obrazovanje, bezbednost u saobraćaju i ekologija, Tigar Tyres poseban akcenat stavlja na organizovanje  humanitarnih i volonterskih akcija” -kaže Emilija Lilić, odgovorna za interne komunikacije u kompaniji Tigar Tyres.

Pored Crvenog krsta i Sportskog centra Pirot, podršku akciji pružilo Javno preduzeće  Komunalc i preduzeće Marmil.  Emilija Lilić, ističe da je u akciji učestvovalo 45 radnika iz svih sektora ove kompanije. “Čim smo poslali poziv odazvali su se volonetri iz svih sektora kompanije i to je nešto što negujemo, solidarnost, deljenje, dobra volja i zajedništo. Osmeh koji dobijemo kada odnesemo poklon , taj osmeh nema cenu” – poručila je Emilija Lilić iz kompanije Tigar Tyres.

Sanja Stanković, sekretar Crvenog krsta Pirot kaže da ovo nije prva saradnja sa Tigar Tyresom.  “Sa ovom kompanijom sarađujemo i na drugim projektima. U ovom projektu mi prihvatamo garderobu koju ćemo dalje deliti našim sugrađanima. Ovde na licu mesta vršimo selekciju. Već od ponedeljka ćemo krenuti sa podelom i baziraćemo se na stvarno najugroženije naše sugrađane” – kaže Stankovićeva.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de