Gradska hronika

“Tigrove” fabrike “Tehnička guma” i “Hemijski proizvodi” pozitivno posluju

Jedan od važih zadataka menadžmenta Kompanije “Tigar ” a.d. jeste očuvanje postojećeg i osvajanje novih tržišta. U tome se u velikoj meri uspelo i to je uslovilo maksimalno upošljavanje kapaciteta, i u ovoj godini, sve tri fabrike- Fabrike “Obuća”, “Tehnička guma” i “Hemijski proizvodi”. Ono što posebno raduje, kaže generalni direktor Kompanije, Vladimir Ilić, jeste da pored “Obuće” i ostale dve fabrike ostvaruju pozitivan bilans u poslovanju.

“Uspeli smo da osvojimo nova tržišta, pre svega englesko tržište za hemijske proizvode, otvara se Južna Afrika uz stabilno poslovanje sa bugarskim partnerima. Takođe, Fabrika “Hemijski proizvodi” je vezana za Fabriku “Obuća”, jer lepkove koristimo u redovnoj proizvodnji. To je Fabrika sa malim brojem zaposlenih, beleži stabilan razvoj, a vraćamo se starim brendovima na domaće tržište i potiskujemo uvozne artikle. Trenutno radimo u iznajmljenom objektu, ali planovi su da izgradimo modernu fabriku koja bi zadržala sadašnje kapacitete, a za nas je ova Fabrika posebno važna jer prati proizvodnju “Obuće”. “Tehnička guma” je takođe uspešna i čini velike napore da osvoji nova trežišta. U toku su pregovori sa partnerima iz Kanade. Ove godine “Tehnička guma” je bila okrenuta tržištu, nema velike profite kao u prošloj godini kada je radila za odbrambenu industriju, ali smo zadovoljni”- kaže Ilić.

“Tigar” će uskoro obeležiti 85 godina postojanja i rada. Najveća vrednost Kompanije su ljudi kaže direktor, Ilić. U Tigru rade vrhunski stručnjaci koji uspešno prate svetske trendove i zahteve tržišta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker