Zdravlje

Tigar Tyres donirao Opštoj bolnici Pirot laparoskopski stub –  Promocija dobročinstva, donatorstva i zajedništva

U Amfiteatru Opšte bolnice Pirot, predstavljena je nova donacija kompanije Tigar Tyres, vredna 50.000 evra. Laparaskopski stub koji je Tigar Tyers donirao u okviru projekta “Growing together” već je instaliran i koristi se za operaciju žučne kese. Direktor Opšte bolnice, dr Momčilo Bojkić, ističe da je reč  o strateškoj donaciji odnosno najsavremenijoj tehnologiji koja se može koristiti u različitim hirurškim granama.

Direktor Opšte bolnice istakao je da je ova donacija tehnički preduslov za dalje napredivanje i otvaranje  novih puteva saradnje sa medicinskim timovima kako iz Srbije tako  i iz drugih država. “Drago nam je da smo prisutni na listi kompanije koja broine o svojoj zajednici i podržava principe solidarnosti i dobročinstva. Ovaj humani gest pokazuje posvećenost zajednici menadžmenata Tigra i visokorazvijen osećaj pripadnosti istoj, kao i svest o društvenoj odgovornosti i humanosti. Donacija koju smo dobili ne samo da će unaprediti i olakšati rad naših zaposlenih već će poslužiti i  kao inspiracija za sve nas da nastavimo da radimo zajedno i stvaramo pozitivne promene u našem radnom okruženju a sve za dobrobit pacijenata” – rekao je vd direktora Bolnice, dr Momčilo Bojkić.

On je istakao da  kompanija Tigar Tajers poput velike lokomotive vodi ovaj grad ka Evropi i predstavlja motor razvoja ovog  kraja. Govoreći o značaju donacije dr Bojkić je rekao da se laparoskopijom postiže minimalna invanzivnost i da je reč o donaciji od strateškog značaja za  Bolnicu.

“Ova donacija nam omogućava da izađemo u susret zahtevima tržišta. Sada postoje preduslovi da više ne bude višemesečnih zastoja u slučaju raznih kvarova opreme. Postepeno ćemo povećavati broj operisanih pacijenata minimalno invanzivnim pristupom, možemo uvoditi nove laparaskopske procedure” – kaže dr Bojkić uz podsećanje da je pirotska bolnica devedesetih godina bila među prvim bolnicama u Srbiji koja je uvela laparoskopiju u svakodnevnu medicinsku praksu.

Igor Zemit, direktor  Tigar Tyres-a istakao je da ova kompanije ne proizvodi samo gume već je i bitan socijalni faktor u zajednici. “Od pre nekoliko godina sprovodimo program “Grooving together”, i ono što je važno  za mene i moj tim bez obzira na to kakva je godina, da li se radi o godini kovida, da li je naša proizvodnja visoka ili ne, mi obavezno izdvajamo deo budžeta za tri svrhe: zdravtvo, obrazovanje i bezbednost, pogotovu je bezbednost važna za nas jer imamo mnogo zaposlenih. Svake godine dobijamo mnogo zahteva za donacijama ali uvek obezbedimo jedan deo budžeta za Bolnicu i Dom zdravlja Pirot. Ne bi bilo logično da tvrdimo da smo društveno odgovorna kompanija a da jedna deo budžeta ne posvetimo zdravstvu. Ja sam siguran da će se ovaj trend nastaviti i u budućnosti bez obzira na to ko je na čelu zdravstevnih ustanova u gradu i da će se budžet uvećavati  a vi ćete te donacije umeti da transformišete u zdravlje naših ljudi” – poručio je direktor kompanije Tigar Tyres.

Kroz projekat “Growing together” realizovano je više donacija značajnih za pirotsko zdravstvo.  Nabavljeno je nekoliko vozila, aparat za mehaničku ventilaciju i oprema  za Odeljenje poluintenzivne nege.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker