Ostale vesti

Tigar tajers treći izvoznik u Srbiji

Kompanija Tigar tajers i dalje se nalazi na trećem mestu po vrednosti ostvarenog izvoza pa je tako po podacima za novembar mesec objavljenim na sajtu Ministarstva finansija Republike Srbije Tigar tajers od početka godine zaključno sa novembrom na strano tržište izvezao robu u vrednosti od 214,8 miliona evra.

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za 11 meseci ove godine iznosila je 3,2 milijarde evra i tokom novembra povećana je za oko 200 miliona evra.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva finansija mfin.gov.rs, vodeći izvoznik je i dalje kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) sa izvozom od oko 1,24 milijarde evra u periodu januar-novembar.

FAS je u novembru imao izvoz od 88,7 miliona evra, slede  Naftna industrija Srbije (NIS) sa 347,9 miliona evra, zatim Tigar tajers iz Pirota sa 214,8 miliona evra. Na listi slede Železara Smederevo sa 176,4 miliona evra izvoza u prvih 11 meseci ove godine, Gorenje Srbija sa 170,4 miliona evra, Tetrapak iz Beograda sa izvozom od 143,3 miliona evra i HIP Petrohemija iz Pančeva sa 138 miliona evra.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker