Lokalna samouprava

Tigar tajers: Još jedna pomoć za radnike koji su pretrpeli štetu u poplavama

Kompanija Tigar tajers, kao društveno odgovorna, pružila je veliku pomoć ugroženom stanovništvu Pirota u nedavnim poplavama. Svojim radnicima koji su pretrpeli štetu u poplavama uplatila je po 20.000 dinara, a Samostalni sindikat Tigar tajersa će do kraja nedelje isplatiti po 7.000 dinara svojim članovima čija su domaćinstva bila poplavljena. Pored toga danas je uručena pomoć, donacija Sindikata hemije i nemetala Srbije, oko pola tone sredstava za higijenu izjavio je, Saša Surdulović, predsednik Samostalnog sindikata Tigar tajersa.

“Podelićemo sedamdesetak paketa našim radnicima, članovima Samostalnog sindikata koji su pretrpeli štetu, pored sve dosadašnje pomoći koja je pružana. Pomažemo kada je teško, ali i u normalnim uslovima. Svake godine organizujemo putovanja, sada zbog korone ne znam kako će biti, ali već se spremamo da iz sindikalne članarine obezbedimo osmomartovske poklone za naše radnice. Izdvajamo i pomoć za lečenje, za lekove, dajemo pozajmice u iznosu do 15.000 dinara na pet mesečnih rata, jer smatramo da je i to potrebno kako bi se prevazišli neki problemi, kupio ogrev i slično”- kaže Surdulović.

Jedan od radnika Tigar tajersa koji je dobio pomoć, Saša Madić, kaže da je svaka pomoć dragocena, ali sam gest Kompanije i Sindikata mu je najdraži.

“Zahvaljujem se menadžmentu Tigar tajersa koji nam je pružio jednokratnu pomoć od 20.000 hiljada, a sada se uključio i Samostalni sindikat Kompanije. Na ovaj način ćemo sigurno lakše prebroditi ono što nas je zadesilo. Moje domaćinstvo, živim u Krupcu, je poplavila voda koja dolazi sa Krupačkog jezera. Kiše su bile velike i poplavljeni su mi ceo prvi sprat kuće i pomoćni objekti. Šteta je velika, ali šta da se radi, nadam se da će i grad da malo pomogne i da će uspeti da sanira ovaj teren kako bi se u budućem periodu predupredile poplave”- rekao je Madić.

Samostalni sindikat Tigar tajersa ima preko 2.600 članova, tako da je sa Tigrom a.d. u grupaciji Hemije i nemetala jedan od najbrojnijih. U Tigar tajersu je sve više žena radnica, a posle dvadeset godina jedna žena je opet predstavnik sindikata. Marija Rančić je izabrana za portparola Samostalnog sindikata Tigar tajersa i pored ostalog, kako je rekla, zalagaće se za unapređenje položaja i ravnopravnosti žena.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker