Lokalna samouprava

“Tigar” demanatuje Tužilaštvo

Pirotska kompanija “Tigar” demantovala je navode Višeg javnog tužilaštva u Pirotu koje je potpisala Snežana Stamenković da je više direktora štetnim ugovorima oštetilo kompaniju za 460 miliona dinara.

Iz kompanije kažu da su neistiniti navodi tužioca da je kroz simulirane ugovore kompaniji Tigar naneta šteta, kao i da je na ime simuliranih autorskih ugovora kompanija isplatila 460 miliona dinara i omogućila sticanje protivpravne imovinske koristi navedenim fizičkim i pravnim licima.

U Tigru kažu da su svesno ulagali u ljudski kadar, te da je za potrebe realizacije kapitalne poslovne transformacije vanredno angažovala  grupu od oko 80 svojih stručnjaka.

Kao rezultate njihovog rada iz “Tigra” navode da je u program auto-guma doveden “Michelin” kao strateški partner koji je višestruko povećao proizvodnju i izvoz, čime su obezbeđena radna mesta za 2.500 ljudi.

Rezultat rada odabranog tima stručnjaka je takođe i pokretanje najveće i najmodernije fabrike gumene obuće na svetu, dve fabrike tehničke gume, sa najsloženijim proizvodnim asortimanom za najrenomiranije svetske kupce, u kojima radi još oko 2.000 ljudi – navodi se usaopštenju kompanije “Tigar”.

Oni ističu da kompanija ima ugovorenih izvoznih poslova za oko 45 miliona evra, a vrednost imovine kompanije je oko 80 miliona evra, kao i to da je na ime raznih poreskih davanja u budžet i fondove uplaćeno oko 3,6 milijardi, ili oko 42 miliona evra.

Predstavnici Tigra smatraju da ovakvi navodi tužilaštva mogu da ugroze njihovo poslovanje.

U trenutku kada se ulazi u proces finansijske konsolidacije sa bankama, a sve u cilju iskorišćenja proizvodnih kapaciteta i višestrukog povećanja prodaje i izvoza, iz potpuno neobjašnjivih razloga, vodi se orkestrirana hajka čiji će krajnji rezultat biti uništenje kompanije i gubitak preko 2.000 radnih mesta – zaključuju u Tigru.

Podsetimo, Tužilaštvo je saopštilo da su u toku krivični postupci protiv više direktora iz kompanija “Tigar AD” i “Tigar korporacija” jer se terete da su zaključivali štetne ugovore sa kompanijom “Projektinova” i tako oštetili pirotsku kompaniju sa 460 miliona dinara.

Izvor: juznevesti.com

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker