Lokalna samouprava

Tigar AD u prvih deset meseci ove godine, uprkos globalnoj krizi energenata, inflaciji, problemima u transportu i nabavci, ostvario 1.6 miliona evra prihoda

Kompanija Tigar AD, koja u Pirotu zapošljava više od 1.200 radnika, u prvih deset meseci ove godine ostvarila je 1.6 miliona evra prihoda, što je vrlo dobar rezultat imajući globalnu energetsku krizu, velike probleme u globalnom transportu, inflaciji koja je takođe postala globalni problem i izazov, rečeno je danas na svečanosti povodom obeležavanja 88. godišnjice postojanja Tigra AD.

Tim povodom danas su uručene nagrade najboljim radnicima, za najboljeg radnika Kompaninje proglašen je Marjan Đorđević, koji u ovoj kompaniji radi već četvrt veka. Među nagrađevim radnicima je i glavna i odgovorna urednika Pi kanala Gordana Simonović Veljković, koja je doprinela povećanju gledanosti programa Pi kanala i boljem poslovanju ovog medija.

-Ovo priznanje mnogo znači, pre svega jer će mi biti motivacija za još bolji rad. Želim da se zahvalim Samostalnom sindikatu na naporima koje je učinio da se kompanija izvuče iz krize i stabilno posluje, da se zarade redovno isplaćuju-kazao je Đorđević novinarima.

Direktor Tigra AD Zoran Mančić istakao je da je ova teška i naporna godina, uspešno prebrođena uz pomoć svih zapošljenih, menadžmenta. Ova godina je bila veoma naporna zbog stlanog povećanja cena repromaterijala, cene transporta, otežanog transporta. Međutim, sa svim tim izazovima smo uspeli da se izborimo i da u prvih deset meseci ostvarimo prihod od 1.6 miliona evra-kazao je Mančić, koji se zahvalio Vladi Srbije i Gradu Pirotu, koji su bili uvek podrška.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da je Tigar AD oduvek važio za simbol Pirota i za motor industrije ovog dela Srbije.

-Tigar AD zapošljava 1.200 radnika, oni su sa svojim porodicama sudbinski vezani za ovu kompaniju i to daje pre svega veliki teret odgovornosti menadžmentu, ali sa druge strane, tu su i Grad Pirot i država Srbija koji daju podršku Tigru uvek kada se nađe u izazovima-kazao je Colić.

Predsednik Samostalnog sindikata Tigra AD  Slobodan Petrović kazao je da Tigar radi punih 88 godina.

-Želim da nagrađene koleginice i kolege budu primer kako se radi i kako se čuva kompanija. Nije malo raditi  i funkcionisati 88 godina. Država Srbija nije slučajno prepoznala Tigar i uložila puno i znoja i truda i napora, a posebno mi je drago da u ime Sindikata mogu da kažem da smo učinili sve da te napore i ukazano poverenje države opravdamo. Ova godina je bila izuzetno teška, krenula je sa koronom, nastavila sa ratom, neviđenom inflacijom u Evropi i svetu, uspeli smo da uprkos problemima sa povećanjem cene energenata, problemima u globalnim lancima transporta, očuvamo stabilnost i kontinuitet u proizvodnji, jer ni jedan dan nismo imali plaćenog odsustva, odnosno zastoja u proizvodnji-kazao je Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker